Hirdetés

Indul Európa legerősebb bajnoksága. Debreceni csapattal!

mti, Cívishír

2017.09.01. 09:30

Indul Európa legerősebb bajnoksága. Debreceni csapattal!
Balról: Hársfalvi Júlia, Sirián Szederke és Madalina Zamfirescu (Fotó: Cívishír)

A Loki rögtön a BL_címvédő otthonában kezd.

Hirdetés

A női kézilabda NB I. szombaton rajtoló új idényének is a címvédő Győri Audi ETO KC a legfőbb esélyese. A bajnokság első meccsén, szombaton 18.45-től a Debrecent fogadják a Bajnokok Ligája-győztes győriek, akik a nyári szünetben tovább erősítették a keretüket. A tavaszi sikercsapat tagjai közül Elghaoui Asma távozott, a fiatal Korsós Dorinát és Hársfalvi Júliát pedig kölcsönadták. Az érkezők közül a norvég irányító, Stine Oftedal, a német beálló, Anja Althaus, valamint a dán balátlövő, Anne Mette Hansen egyaránt a legjobbak közé tartozik a posztján.

A debreceniek is komoly erősítést hajtottak végre!

A nyílt edzőmeccseken a közönség láthatott szép debreceni gólokat, s persze hibákat, ami ilyenkor szinte természetes. Az eredményektől függetlenül a nagyérdemű levonhatta azt a következtetést, hogy ebben a szezonban minden poszton lehet két komoly játékosa a Lokinak. Három légióst igazolt a hajdúsági klub: a román Madalina Zamfirescu, az izlandi Arna Sif Pálsdottir és a dán Lotte Grigel. Hársfalvi Júlia a bajnok és BL-győztes Győrtől érkezett kölcsönbe, míg Hajduch Csenge Fehérvárról költözött Debrecenbe.

A magyar szövetség honlapján Novák András főtitkár hangsúlyozta, hogy

Európa legjobb nemzeti bajnoksága kezdődik szombaton, ezt támasztja alá az európai szövetség rangsora is.

Az előző évadban bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Ferencváros keretében két lényeges változás történt: érkezett a holland jobbátlövő, Laura van der Heijden, és nagy meglepetésre Budaörsre távozott a válogatott balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra. További érdekesség, hogy a csapatkapitány Szucsánszki Zita mégis vállalja a játékot a következő szezonban, pedig tavasszal komoly vállsérüléssel bajlódott, illetve gyermekvállalást tervezett.

A további klubok közül az Érd, a Dunaújváros, a Siófok, az Alba Fehérvár is biztatóan, minőségi játékosokkal - elsősorban külföldiekkel - erősített.

Kiélezett mérkőzésekre számíthatunk, és ne feledjük, hogy az elmúlt szezonok kiváló eredményeinek köszönhetően hat csapatunk indulhat a Bajnokok Ligájában és az EHF Kupában, tehát szinte a fél NB I képviseli Magyarországot

- fogalmazott Novák András főtitkár, aki hangsúlyozta: a bajnokság a tavalyival azonos lebonyolítás szerint, 14 csapattal, ligarendszerben zajlik majd.

A női NB I csapatai:
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC-TVP, Érd HC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC (címvédő), Kecskeméti NKSE (újonc), Kisvárdai KC, MTK Budapest, Siófok KC, Váci NKSE, Vasas SC (újonc)

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.