Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jégkorong: győzelem Japán ellen

| 2023. 04. 14. | 21:12:00
A vb-re készül a válogatott.
Jégkorong: győzelem Japán ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A májusi elitvilágbajnokságra hangoló magyar jégkorong-válogatott pénteken 5-2-re legyőzte a japán csapatot felkészülési mérkőzésen Miskolcon.

Kevin Constantine szövetségi kapitány együttese alaposan átalakult a múlt hetihez képest, most már szinte mindenki rendelkezésre áll a fokozatosan szűkülő vb-keretben.

A magyarok múlt szerdán, első vb-felkészülési meccsükön szétlövésben maradtak alul 1-0-ra az ukránokkal szemben ugyancsak Miskolcon, majd csütörtökön ugyanott 4-1-es vereséget szenvedtek.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, a divízió I/B-s vb-t már jövő vasárnap kezdő ázsiaiak jól pörögtek, és sorra dolgozták ki a helyzeteiket, Bálizs Bence azonban higgadt maradt a kapuban. Ahogy a hazaiak is megnyugodtak, már a volt NHL-es kapus Fukufudzsi Jutakának is akadt védenivalója, és egyszer a kapuvas mentett helyette. A szünet előtt a tengerentúli egyetemi ligában szereplő Papp Kristóf remekül vett lendületet a semleges harmadban, sora cselezte ki a rá támadókat, majd Fukufudzsi lábai között a hálóba lőtt.

A második harmad elején is komolyan veszélyeztetett a Constantine-csapat, ám csak kapuvasig jutott emberelőnyben. Amikor a meccs derekán Hadobás Zétény, a válogatott legfiatalabb tagja ült ki a büntetőpadra, a Bálizsról kipattanót Nakadzsima Sogo kapásból vágta a kapuba. A honosított Nilsson Henrik a 35. percben hatalmas lövéssel mattolta a csereként beszállt Szato Eikit. A svéd születésű védőnek ez volt az első gólja a magyar válogatottban.

A záró felvonás magyar góllal indult, Nagy Krisztián a támadóharmadban megszerzett buli után távolról volt eredményes. A Budapest JA csatára később is veszélyes volt, a 49. percben remekül fordult le védőjéről, agresszíven betört a kapu elé, és nem hibázott. A hajrában még két emberelőnyt elpuskáztak a vendégek, majd Galló Vilmos szolgálta ki remekül az üresen felejtett Pappot. Azonban 52 másodperccel a vége előtt Ocu Juszej még rontott Bálizs statisztikáján.

Ez volt a 33. egymás elleni meccs és most fordult a kocka, 17-16-ra vezetnek a magyarok.

A két együttes szombaton is összecsap Miskolcon. Azt követően a válogatott jövő csütörtökön és pénteken Lengyelországban, április 25-én és 26-án Nagy-Britanniában készül, majd május 3-án és 4-én a szlovénokkal, 9-én pedig a kanadaiakkal vív felkészülési meccset az MVM Dome-ban.

A világbajnokságon sorrendben Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország és Ausztria lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés