Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Berta Ákos szerénységre és óvatosságra int a debreceni csaták előtt

| 2021. 03. 19. | 16:57:00
Csak semmi túlzott magabiztosság! A Brassó még nem adta fel! – így debreceni csapatkapitány.
Berta Ákos szerénységre és óvatosságra int a debreceni csaták előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden várakozásainkat felülmúlva, kettős győzelmet aratott a DEAC a jégkorong Erste Liga eldöntőjének brassói találkozóin. Ez annak tükrében különösen nagy szám, hogy az alapszakaszban az erdélyi együttes tizenkilenc pont előnnyel zárt a DEAC-hoz képest, és mind a négy, Debrecen elleni csatát megnyerte. Az elődöntőben fordult a kocka, és ha szombaton és vasárnap hazai pályán is nyer az egyetemi gárda, söpréssel ejti ki az alapszakaszgyőztest. Mi a nagy szárnyalás titka? – szegeztük a kérdést a debreceniek kapitányának, Berta Ákosnak.

Nagyon jót tett az önbizalmunknak az Újpest elleni, a negyeddöntőben aratott siker, végre elhittük, hogy bárki ellen van esélyünk. Bár tudtuk, hogy a Brassó egy hosszú, hétmeccses szérián van túl, és talán mentálisan és fizikálisan fáradtabb, mint mi, ezzel egyáltalán nem foglalkoztunk a pályán, és így utólag elmondhatom, nem is éreztem abból semmit, hogy a brassóiakkal esetleg erőnléti gondok lennének. Kétségtelen, hogy nem voltak csúcsformában, ugyanakkor mi sem a legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Éppen ezért optimistán tekinthetünk a jövőbe, hiszen van még a csapatban potenciál

- fejtette ki a csapatkapitány, aki kiemelte, hogy az egységben van az erő, azaz többen is képesek a döntő pillanatokban betalálni, védekezésben és támadásban is megvan az összhang, az egyik kisegíti a másikat, ha kell.

Berta Ákos most éppen a támadósorban kap helyet, miután az egész alapszakaszban – kényszer szülte megoldásként - védőként nevezte David Musial vezeteődző. A bizalmat gólokkal és gólpasszokkal hálálta meg, betalált mindkét brassói találkozón!

Örültem annak is, hogy hátvédként tudtam segíteni a csapatot az alapszakaszban, most pedig örülök annak, hogy csatárként is megállom a helyem. Mindkét poszton játszani szép kihívás. A szívemhez azért közelebb áll az, ha az ellenfél kapuja előtt tudok ügyeskedni

- árulta el Berta Ákos, hozzátéve: neki összességében mindegy, hol játszik, akár a kispadon is elüldögél, ha csak nyerjen a csapat. Úgy véli, két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de arra kell számítani, hogy a harmadik és a negyedik még az eddigieknél is nehezebb lesz. Még nincs lefutva ez a párharc, tette hozzá.

Berta Ákosnak (fehérben) mindegy, hol játszik, csak nyerjen a DEAC!  (Fotó: Cívishír)

Nagy hiba lenne, ha most elszállnánk és elbíznánk magunkat, mert nagyon jó csapat a Brassó, és azért jönnek Debrecenbe, hogy kiegyenlítsenek. Minket az is motivál, hogy nem szeretnénk még egyszer Brassóba utazni. Csak úgy tudjuk lezárni itthon a párharcot, ha megfelelő taktikai érettséggel játsszunk, és ugyanolyan jól menedzseljük majd a játékot, mint tettük azt idegenben

- foglalta össze várakozásait Berta Ákos, aki nem reagált arra, hogy Brassóban a helyi sajtó  a magyar szövetség által delegált bírókat tette felelőssé a hazaiak vereségeiért, és az Erste Ligából való távozásra szólított fel. A debreceni csapatkapitány szerint nem az első és nem az utolsó, hogy a vesztes a bírók tevékenységében találja meg a veresége okát.

A köztelevízió sportcsatornája a március 20-i, szombati DEAC–Brassó összecsapást élőben közvetíti. Ezért kora délutáni időpontban, azaz 14:05 perckor esnek egymásnak a legények a pályán. Másnap, vasárnap 18:30-kor dobják be a korongot. Ez a találkozó az Erste Liga TV-n látható.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Ne megszokásból közlekedjenek!
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.