Hirdetés

Ez fájt! A végén vitte be a kegyelemdöfést a Fradi

2019.12.08. 20:49

Ez fájt! A végén vitte be a kegyelemdöfést a Fradi
Örülhettek a végén a zöld-fehérek (Fotó: Cívishír)

A Debrecen küzdelmes mérkőzésen maradt alul.

Hirdetés

A jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján a DEAC 1-0-ra kikapott a Ferencvárostól. A kiegyenlített mérkőzésen a vendégek két perccel a vége előtt szerezték meg a győztes találatot; a Musial-legénység innen már nem tudott felállni.

Pedig megvolt a lehetősége, a gól előtt nem sokkal Izacky ziccere után még videóztak is a bírók, ám végül nem ítéltek gólt. Azt el kell ismerni, hogy a Ferencváros nem érdemtelenül nyert, még ha egy potyagóllal is, mert töbször nagy nyomást gyakorolt a debreceni kapura, és több mint ötven lövést küldött Hetényi Zoltán kapujára.

A kiváló debreceni cerberus ezen az estén is megtapasztalhatta, hogy a kapus sorsa meglehetősen hálátlan, hiába halmozott bravúrt bravúrra, a végén mellé nyúlt egy nem túl acélos lövésnek, ez döntötte el a meccset, illetve a három pont sorsát.

Debreceni szempontból az különösen fájó, hogy az egyetlen találatot az a Németh Attila szerezte, aki korábban több szezont húzott le Debrecenben.

A DEAC legközelebb karácsony másnapján, december 26-án lép pályára itthon, a Fehérvári Titánokat fogadja.

Jégkorong Erste Liga

DEAC-Ferencváros 0-1 (0-0, 0-0, 0-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Halassy, Kincses, Vincze, Herczeg.
DEAC: Hetényi Z. - Filbrandt, Ph. Kiss – Léránt, Mestyán – Markov, Sándor F., Izacky, Novotny, Mazzag – Hári N., Essery, Kulesov – Molnár D., Berta, Kozma F. Edző: David Musial
Ferencváros: ARANY – Kärmeniemi, Pulli – Hegyi Á., Sarcia – Boros, Jászai, Nagy G., Pavuk, Tóth A. – Kulmala (1), Switzer, Tóth R. – Farkas, Roczanov, Tóth G. – NÉMETH A. 1, Hajós, Pozsár  
Kiállítások: 6, illetve 6 perc + 10 perc fegyelmi (Boros)
Kapura lövések: 24-55

Mesterszemmel

David Musial: - Nagyon hiányzott ma a három meghatározó, sérült emberünk, de így is nagyot küzdött a csapat és helyenként jól is játszottunk. Mindkét csapatnak több gólszerzési lehetősége volt, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a kapusok nagyokat védtek, aztán a végén egy szerencsés gól döntötte el a mérkőzést. Most csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de a játékunk, azt hiszem, rendben volt.

Fodor Szabolcs: - Nagyon jó mérkőzést vívtunk, végig domináltunk, rengeteget lőttünk kapura, és végig bíztunk benne, hogy  bár Hetényi Zoli kiváló kapus, a nagy számok törvénye alapján egyszer be kell találnunk. Így lett, és nagyon értékes három pontot szereztük. Arra igazán büszkék lehetünk, hogy a legutóbbi négy Erste Liga-mérkőzésen mindössze egy gólt kaptunk.  

Galéria

DEACErste Liga

Szóljon hozzá!

Hirdetés