Hirdetés

Debreceni vereség. Csak bejött a papírforma…

2019.11.20. 21:01

Debreceni vereség. Csak bejött a papírforma…
Ott a debreceni gól! Essery! (Fotó: Cívishír)

A DEAC ezzel együtt remekül küzdött.

Hirdetés

Hirdetés

A szlovák élvonalban edződő budapesti MAC volt az ellenfele szerdán este a DEAC jégkorongcsapatának a Magyar Kupában, és a papírformának megfelelően megnyerte a negyeddöntős párharc első összecsapását a fővárosi együttes, így a visszavágó már csak formalitás lesz.

David Musial, a debreceniek vezetőedzője már eleve „elengedte” a Magyar Kupát, hiszen több meghatározó játékosát is pihentette. Nem lépett pályára – többek között – a válogatott Vokla Roland és Sági Martin, valamint a kanadai Rutherfod sem, de a kaput sem Hetényi Zoltán védte, helyettük pedig saját nevelésű fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget. A debreceniek így is remekül küzdöttek a jobb erőkből álló rivális ellen, és ha a bírók nem tisztelik túlságosan az ellenfelet, akkor szorosabb is lehetett volna az eredmény.

Gönczi Lajos kapuja előtt végig nagy volt a forgalom, de a fiatal debreceni kapus remekül helytállt  (Fotó: Cívishír)

A vége 2-5 lett, ami debreceni szempontból nem lehet csalódás, csak egy kis szomorúság, mert a továbbjutás alighanem eldőlt, a DEAC azonban pénteken már visszatér a saját porondjára, és a Gyergyószentmiklóst látja vendégül az Erste Ligában, ahol több babér teremhet. A székelyföldi együttest már kétszer is legyőzte a debreceni gárda, de mindkétszer csak minimális különbséggel, így minden bizonnyal újabb szoros, közönségszórakoztató palánkcsatát láthatunk a Derék utcai jégcsarnokban.

Magyar Kupa, a legjobb négy közé jutásért, első mérkőzés:
DEAC-MAC 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)
Jegyzőkönyv itt!

Egymillióval járultak hozzá a hokisok Ivett gyógyulásához

Ahogy arról korábban már beszámoltunk,  egymillió forint gyűlt össze a DEAC jégkorongcsapatának jótékonysági aukcióján. A mérkőzést követően a játékosok átadták a mezeket a licit győzteseinek.

Hetényi Zoltán mezét a Kuti család vihette haza. Balázs és Tamás egyébként a klub U12-es gárdájának az erősségei.

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.