Hirdetés

Belefutottak a debreceni késbe a Bikák

2019.11.27. 21:39

Belefutottak a debreceni késbe a Bikák
(Fotók: Cívishír)

A hazai együttes ellenállhatatlan volt.

Hirdetés

Hirdetés

Kiéhezve várta a győzelmet a debreceni közönség szerdán este, amikor az Erste Ligában a Dunaújváros volt a DEAC vendége. Az újvárosiak ugyanis ebben a bajnoki kiírásbankétszer is 4-1-es győzelmet arattak a hajdúságiak felett hazai pályán, így hívek is nagyon fenték a fogukat az Acélbikákra, nem csak a játékosok.

Itt már a félidő derekán 4-1 volt az állás, csak éppen fordítva! A reváns vágya repítette a debreceni alakulatot, amely 3-0-ás rohammal kezdett, a közönség legnagyobb örömére, és innen már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Látványos akcióknak, szebbnél szebb hazai találatoknak tapsolhattunk, a babérokon azonban nem szabad sokáig ülni, hiszen pénteken újabb rangadó vár a debreceniekre, akik a Brassót látják vendégül (18.30). Az erdélyieket legutóbb büntetőkkel sikerült legyőzni, a maihoz hasonló hozzáállás azonban már a rendes játékidő végén hárompontos győzelmet érhet a hajdúságiaknak.

Erste Liga, alapszakasz:
DEAC-Dunaújvárosi Acélbikák 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Rencz, Varjó, Pálkövi, Dorner.
DEAC: Hetényi Z.
FILBRANDT (4), Ph. Kiss – Léránt 1, Mestyán – Markov, Sándor F.
Izacky (1), NOVOTNY 2, Mazzag (2) – Kulesov 1, ESSERY 1 (1), HÁRI N. (2) – Salló B., Berta 1, Molnár D. – Kozma F.
Edző: David Musial
Dunaújváros: Hughson
Vuorijärvi, Kovács B. (1) – Baker, Lendák (1) – Dósa, Ráduly – Ambrus
AZARI 1, Danserau, MAZUREK 1 – Silló A. (1), Somogyi 1, Turcotte – Németh p., Pinczés, Tamás – Gebei, Gulácsi, Subotic.
Edző: Miroslav Ihnacak
 Kiállítások: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Izacky), illetve 16 perc.
Kapura lövések: 41-38.

Mesterszemmel

David Musial: Sikerült nagy tempót diktálni az első harmadban, de még jól is játszottunk, aminek eredményeként megnyugtató előnyre tettünk szert. A folytatásban is nagy odaadással, de fegyelmezetten játszottunk, az emberelőnyös lehetőségeket pedig nagyon jó százalékben használtuk ki, ebben sikerült a Dunaújváros fölé nőni.

Miroslav Ihnacak: A debreceniek sokkal jobban akarták ma a győzelmet, mint mi, egyszerűen mentálisan múltak felül minket, amitől meglehetősen csalódott vagyok most. Négy gólt kaptunk emberhátrányban, ezt nem lehet büntetlenül megúszni. Próbálkoztunk a felzárkózással becsülettel, de talán a hit is hiányzott az üdvösséghez.    

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.