Nehéz szülés volt ez a debreceniektől...

2019.09.15. 21:37

Nehéz szülés volt ez a debreceniektől...
Ott a gól! A kanadai Filbrandt győzelemmel mutatkozott be (Fotók: Fogarasi Renáta)

A végsőkig kiélezett, kemény csatában nyertek a hazaiak. +Fotók!

Hirdetés

Nagy várakozás előzte meg a DEAC jégkorongcsapatának első bajnoki meccsét, hiszen a keret a holtszezonban jelentősen átalakult: tizenhárom új játékos érkezett.  Fogjuk az összeszokottság hiányára, hogy a fiatal fehérvári legénység sokkal jobban megnehezítette a mieink dolgát, mint ahogyan arra számítottunk. Az mindenképpen örömteli, hogy a debreceni mindhárom gólját új arc szerezte – sorrendben: Phil Kiss, Filbrandt és Daloga -, mégpedig szépen kijátszott akciók végén.

Tudjuk be a bemutatkozás okozta stressznek, hogy fölösleges indulatok borzolták az idegeket a jégen, amiből sokszor a debreceniek húzták a rövidebbet. A sok kiállítás miatt alig játszottak teljes sorokkal a csapatok, mindegyik gól emberelőnyből, illetve hátrányból esett.

Egyetlen tétmérkőzésből messzemenő következtetést levonni nem szabad, sokatmondó lesz az, hogy hétfőn este (kezdés: 18:30) a DEAC mire megy a fehérváriakénál jobb játékerőt képviselő Gyergyószentmiklós ellen. Az erdélyiek két vereség után látogatnak Debrecenbe, így minden bizonnyal foggal-körömmel küzdenek majd, ahogyan azt tették az elmúlt szezon rájátszásában, a hétmeccses drámai küzdelmet hozó negyeddöntőben.

Erste Liga, alapszakasz:
DEAC-Fehérvári Titánok 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Varjú, Pálkövi, Kövesi, Herczeg.
DEAC: Hetényi – Filbrandt 1, Ph. Kiss 1 – Léránt, Vokla – Mestyán, Sándor – IZACKY (2), Novotny, SÁGI (1) – Hári N., Daloga 1, Piatak (1) – Kozma, Berta, Kulesov – Mazzag, Molnár D., Salló B. Edző: David Musial.
Titánok: GYENES – Imre P., McCutcheon – Horváth M., Vas M. – Erdély, Kiss R. – Balogh B. 1, Péter A. (1), Dézsi – Almási, CAMPBELL 1 (1), Mihály Á. (1) – Császár, Nagy Á., Madácsi – Buzás, Kovács A., Vincze G. Edző: Kiss Dávid.
Kiállítás: 20, illetve 39 perc (Vas M. végleges)
Kapura lövések: 42-32.

Mesterszemmel

David Musial: - Tudunk mi ennél jobban is játszani.Rengeteg fölösleges kiállítás szedtünk össze, ezek kivédekezése pedig nagyon sok energiánkat felemésztette. A második harmadtól kezdve szinten nem játszhattunk teljes sorokkal, ami teljesen felborította a hadrendet. A jövőben okosabban kell meccselnünk, nagyobb taktikai fegyelemmel és kevesebb emócióval.

Kiss Dávid: Fiatal csapatomnak az a célja, hogy meccsről meccsre javuljunk, és ezt a célt elértük, hiszen lényegesen jobban játszottunk, mint odahaza a Dunaújváros ellen. Az emberelőnyös helyzeteknél a rutintalanságunk ütközött ki, de a végén így is esélyünk volt a győzelemre, és ha az most el is maradt, azt hiszem, nem lehetünk csalódottak.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés