Hirdetés

Kitömte budapesti ellenfelét a Debrecen

2019.09.23. 20:05

Kitömte budapesti ellenfelét a Debrecen
Bejött a papírforma, így kell ezt intézni, fiúk! (Fotó: Cívishír)

Pénteken már hazai rangadó következik.

Hirdetés

Első idegenbeli pontjai megszerzésének reményében utazott a fővárosba a DEAC, amely a Vasas otthonában szerepelt a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján. Két hazai győztes meccs után a debreceni legénységnek volt egy sikertelen kísérlete Dunaújvárosban, Budapesten azonban már learatta a babérokat.

A három napja a Brassót elverő (!) Vasas szerzett vezetést a találkozó elején egy szép kontra végén, de villámgyorsan, egy percen belül fordított a DEAC! Kiss Phil és Piatak találatai között mindössze 21 másodperc telt el. Ilyen a hoki!

A debreceni gárda a második harmad derekán 5-1-re is vezetett, amikor egy kisebb megtorpanást kihasználva a fővárosiak 5-3-ra felzárkóztak.

Az utolsó 20 percben azonban már csak egy csapat volt a pályán, Novotny, Piatak és Izacky is betalált, így a vége angyalföldi szempontból csúnya lett, de a helyzetek, a lehetőségek alapján az eredmény még ilyen különbséggel is rájuk nézve hízelgő.

A debreceniek szeptember 27-én, pénteken hazai rangadót vívnak: 18 órától az Újpestet fogadják!

Erste Liga, alapszakasz:
Vasas-DEAC 3-8 (1-3, 2-2, 0-3)Vasas Jégcentrum, 150 néző. V: Rencz, Kókai, Szabó D., Árkovics
Vasas: Tóth B. – Bukor 1, Gáspár – Hetényi P., Kováts M. – Farkas B., Inglis – Surányi, Tornyai
Bödök 1 (1), SCHMÁL 1, Szlama (2) – Pápa B., Székely Mádai G., Turbucz – FLISZÁR, Páterka, Szalma – Czakó (1), Csiki (1), Mayer Zs.
Edző: Ladányi Balázs
DEAC: Hetényi Z. – Filbrandt, Kiss 1 – Léránt, Vokla (1) – Mestyán, Sándor
NOVOTNY 1 (2), Sági M. 1 (2), Izacky 1 (2) – PIATÁK 2 (1), DALOGA 2 (1), Hári N. (1) – Berta (1), Kulesov, Molnár D. – Mazzag, Salló
Edző: David Musial
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Kapura lövések: 29–52

Mesterszemmel

Ladányi Balázs: - Nagyon  sok gólt adtunk ajándékba a debreceniek, pedig még messze van a karácsony.
David Musial: - Jót tett nekünk a Vasas korai gólja, mert így éberebben kezdtünk játszani. Összességében magabiztos győzelmet arattunk egy lelkes, fiatal csapat ellen, és készülünk a pénteki, Újpest elleni rangadóra.

Szóljon hozzá!

Hirdetés