A DEAC a székelyeket is legyűrte

Cívishír

2019.09.16. 20:59

A DEAC a székelyeket is legyűrte
Volt minek örülni (Fotók: Cívishír)

Küzdelmes mérkőzésen második győzelmüket is megszerezték a debreceniek.

Hirdetés

A Fehérvári Titánok után a Gyergyószentmiklós tette tiszteletét Debrecenben, a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján, hogy törlesszen valamit az elmúlt szezon rájátszásában elvesztett negyeddöntőért. Nem sikerült, de ehhez a hazaiaknak még a lelátón is vért kellett izzadniuk!

Az erdélyi gárda a holtszezonban tovább erősödött, de a csapat még nem csiszolódott össze, hiszen két vereséggel érkezett a cívisvárosba, miután simán kikapott a bajnoki címvédő Ferencváros és a Dunaújváros otthonában. Az első pontjaik megszerzéséért küzdő gyergyóiak nagy iramban kezdtek, ami sokszor zavart okozott a debreceniek soraiban. A harmad felét emberhátrányban töltötte a DEAC, de a kapuban parádézó Hetényi Zoltánnak köszönhetően sikerült legalább döntetlenre hozni a játékrészt.

A második harmadban már formás akiókra is tellett a debreceniektől: Hári Norbert például másodszor adott zseniális gólpasszt, és ezúttal Daloga pókhálózta ki a bal felsőt. Az első harmadban Vokla tette ugyanezt.

A harmadik játékrészben a tetőfokára hágott az izgalom a Derék utcai jégcsarnokban. A Gyergyó mindent beleadott az egyenlítés érdekében, és erőfeszítéseiket siker koronázta a harmad derekán, de alig egy perc múlva Berta pazar passza után Kulesov lőtt szép szólógólt, és mint később kiderült, ez jelentette a győzelmet a debreceniek számára. A hajrában nagy tűzijátékot rendeztek a kapus nélkül, emberelőnyben támadó vendégek a debreceni kapunál, de Hetényi Zoltán eszén nem tudtak túljárni.

A DEAC így két győzelemmel rajtolt az Erste Ligában, és két idegenbeli mérkőzés vár rá, előbb a Dunaújváros, majd a Vasas otthonában, szeptember 27-én, pénteken 18 órától pedig hazai rangadót vív az Újpest ellen.

Erste Liga, alapszakasz:
DEAC-Gyergyói HK (romániai) 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Debrecen, 500 néző. Vezette:  Soós, Kincses, Vincze, Szabó D.
DEAC: HETÉNYI – Filbrandt, Ph. Kiss – Léránt (1), Vokla 1 – Mestyán, Sándor – Izacky, Novotny, Sági – HÁRI N. (2), Daloga 1, Piatak – Berta (1), KULESOV 1, Mazzag - Molnár D., Salló B. Edző: David Musial.
Gyergyói HK: Cooke – Góga, Lescovs 1 – Ferenc-Csibi, Raszulov – Kozma Zs. (1), Nagy Cs. – Creanga – Sára, Valdix, Constantin – Csergő, ZAGIDULIN 1, Pesztunov – Elekes Darabont, Péter Zs., Vorobjev (1) -  Antal Zs., Benedek, Buschbacher. Edző: Leif Strömberg.
Kiállítás: 12, illetve 8 perc.
Kapura lövések: 30-41.

Mesterszemmel

David Musial: - Az első harmadban ugyanabba a hibába estünk, mint előző nap a Fehérvári Titánok ellen, azaz túl sok kiállítást szedtünk össze, tíz percig játszottunk emberhátrányban. A második harmadban már olajozottan működött a gépezet, a harmadikban pedig taktikus játékunknak köszönhetően nyertünk meg a mérkőzést. A Gyergyó kiváló játékosokból álló csapat, ezért nagyon értékes győzelmet arattunk.
Leif Strömberg: - Úgy jártunk, mint tegnap Dunaújvároson, hiába támadtuk végig a mérkőzést, a helyzetkihasználásban kudarcot vallottunk. A Debrecen ellen is hetven százalékban mi kezdeményeztünk, mentünk előre, de a védekező stílusú csapatok ellen, úgy tűnik, ennél több kell. Konkrétan: több gólt kell ütni. 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés