A Csíkszereda is kifogott a DEAC-on

Cívishír

2019.09.30. 20:09

A Csíkszereda is kifogott a DEAC-on
Bertáéknak nem maradt más, mint gratulálni a szeredaiaknak (Fotó: Cívishír)

A debreceniek nem bírták a tempót, szerdán a Fradi ellen lehet javítani.

Hirdetés

6-3-ra verte a DEAC-ot a Sport Club Csíkszereda az Erste Liga szeptember 30-i játéknapján a debreceni jégcsarnokban. Az egyetemi csapat két harmadik állta a sarat a székelyek ellen, de a záró harmad elején 9 másodperc alatt két gólt kaptak a hazaiak, akik már nem voltak képesek visszajönni a meccsbe, sőt a harmad közepén ismét betalált a vendégcsapat. A győztes Csíkszeredát az őket elkísérő maroknyi szurkoló a székely himnusz elénekelésével ünnepelte.

A debreceniek érthetően nem voltak nótás kedvükben a meccs végén, hiszen a csapat nem a legjobbik arcát mutatta. Mentségként annyi felhozható, hogy sérülés miatt majd' egy teljes sort nélkülöznie kellett David Musial edzőnek, köztük olyan meghatározó játékosokat, mint a vajkezű Hári Norbert vagy a játékszervezésben kiváló Piatak.

A debreceni szakmai stábnak nem sok ideje marad a sorokat rendezni, hiszen szerdán a bajnoki címvédő Ferencváros látogat Debrecenbe, a két említett játékos pedig akkor sem léphet pályára.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC – Sport Club Csíkszereda 3-6 (3-2, 0-1, 0-3)
Debrecen 500 néző. V: Németh, Soós, Vincze, Szabó D.
DEAC: Hetényi – Markov (1), Vokla – Filbrandt, Ph. Kiss – Mestyán, Sándor – Daloga, Kulesov, Léránt – IZACKY 1 (1), Novotny, SÁGI 1 (2)– Mazzag 1, Berta (1), Molnár D. – Filep, Kozma, Salló B. Edző: David Musial.
Csíkszereda: Szamankov – Bjelov, Papp Sz. – Láday (1), Salló A. (1), –  Flinta, Györfy – Becze (1), Taratuhin (1), ROKALY SZ. 1 (1) – BROPHEY 2 (2), McLean (1), SHALLA 3 (1) –  Bíró T., Fodor C., Pelley – Casaneanu, Horváth L., Rokaly N. Edző: Jason Morgan.
Kiállítások: 4, illetve 6 perc.
Kapura lövések: 28-42

Mesterszemmel

David Musial: - Jól kezdtünk, de az idő haladtával kiütközött a második sor hiánya. Négy meghatározó ember – köztük Piatak és Hári Norbert - nélkül egy Csíkszereda szintű ellen nem sok esélyünk volt. Nem történt tragédia, hosszú még a bajnokság, rendeznünk kell a sorokat, várjuk a Ferencvárost.
Jason Morgan: - A mérkőzés elején nehéz helyzetbe hoztuk saját magunkat, de szerencsére a második harmadtól kezdve már a saját ritmusunkban tudtunk játszani. Megnyertük az egy-egy elleni párharcok többségét, illetve csapatmunkában is feljavultunk. Sok képzett játékos még nem jelent csapatot, idő kell az összecsiszolódáshoz, a bajnokságot mindenesetre sikerült megalapoznunk egy jó kezdéssel.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés