Hirdetés

Hirdetés

Története eddigi legfontosabb ütközete elé néz a Debrecen

2019.03.06. 11:25

Története eddigi legfontosabb ütközete elé néz a Debrecen
Indulatokban sem lesz hiány, az egészen biztos! (Fotó: Cívishír)

A párharc 2-2-ről folytatódik. A vesztes nagy bajba kerül.

Hirdetés

Hirdetés

Ötödik alkalommal esnek egymásnak a DEAC és a Gyergyói HK együttesei. A korong szerdán este 18 órakor indul útjára a Derék utcai jégcsarnokban. Az egyik fél negyedik győzelméig folyó párviadal jelenleg 2-2-re áll, és tippmix-király az, aki megjósolja, mi lesz az ötödik találkozó, illetve az egész párharc végkimenetele.   Három rendkívül szoros találkozót után a negyedik derbi meglepetésre sima székelyföldi sikert hozott. Nagy kérdés:

benne van-e még a pofon a debreceni csapatban, vagy kiheverték azt a fiúk?

Az mindenképpen bizakodással töltheti el a DEAC-híveket, hogy a csapat hazai pályán ritkán hajt fejet vendégei előtt. A középszakaszban, annak is a felsőházában, ahol az alapszakasz legjobbjai mérték össze tudásukat oda-vissza alapon, a debreceniek mind az öt hazai mérkőzésüket megnyerték. Ennek a remek sorozatnak vetetet véget a Gyergyószentmiklós, amikor a negyeddöntő első mérkőzésén nyerni tudott a Derék utcai csarnokban, 12 másodperccel a vége előtt szerezve a győztes gólt.

A DEAC azonban ugyanilyen sokkot okozott a székelyeknek, amikor idegenben visszaszerezte a pályaelőnyt.

Abból nem szabad kiindulni, hogy a hajdúsági együttes 24 ponttal szerzett többet az alapszakasz 40 mérkőzésén, mint a székelyföldi alakulat, az eddig négy mérkőzés is bizonyította, mert jégkorongban a rájátszásban gyakran borul a papírforma, másrészt az „okos csapatok” a bajnokság hajrájára időzítik a csúcsformát, koncentrálják a mentális és fizikai erőt. Olybá tűnik, valami ilyesmit húzott meg a Gyergyói HK is.

A DEAC vonultatja fel azonban a legjobb légiós sort, a pontkirály Hugo Turcotte-al az élen, aki ha elemében van, aligha tudják megfogni a gyergyói bekkek. A debreceni hátvédek pedig az NHL-t is megjárt Pavel Vorobjevtől retteghetnek. Óriási csatára van kilátás, az újonc DEAC története legfontosabb ütközete elé néz!

DEAC-Gyergyói HK
2019.03.06. (szerda) 18:00
Debreceni Jégcsarnok 

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.