Hirdetés

Élet-halál harcra készülhet Debrecen

2019.03.08. 19:57

Élet-halál harcra készülhet Debrecen
Hugo Turcotte! Vasárnap kérünk egy mesterhármast! (Fotó: Cívishír)

Egyenlített a székely csapat, így mindent eldöntő csatát vívnak a fiúk Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Nem titkoltan azzal a szándékkal utazott Gyergyószentmiklósra a DEAC jégkorongcsapata, hogy pontot tesz a párharc végére, és erre meg is volt az esély, ám az erdélyiek egy volt debreceni játékos, illetve svéd-orosz légiósa keresztül húzta a mieink számításait.

Pedig milyen szépen kezdődött a derbi! Egy parádésan kijátszott akció végén Turcotte szerzett vezetést, és tovább pörgött a DEAC, további gólt, gólokat lőhetett volna. Erre egy buta védelmi hibát megbüntetett Elekes, aki ismerős lehet a debreceni közönség számára, hiszen korábban a DHK játékosa volt, de kevés lehetőséget kapott, ezért eligazolt. Erre mondják: nemes bosszú.

Ezután a gyergyóiak idegenlégiója vállalta magára a nagy feladatot, a svéd Steén, valamint az oroszoszok, az NHL-ben, illetve a KHL-ben edződött Pesztunov és Vorobjev járt túl Hetényi Zoltán és a debreceni védelem eszén. A második harmadban még Németh révén egyenlített a DEAC (2-2), de utána már csak helyzetekig jutottak a hajdúságiak, a gyergyóiak pedig gólokig. Benne voltak ebben a csíkszeredai játékvezetők is, akik szinte már egy rossz nézésért is büntetőpadra küldték a debrecenieket.

Nem a bírókra fogjuk a zakót, de dicséretes, hogy ilyen körülmények között a DEAC a végéig derekasan küzdött, és csak két perccel a vége előtt dőlt el a meccs a hazaiak javára. Mindez azt jelenti, hogy a párharc állása hat ütközet után egyenlő (3-3), így döntő meccsre van szükség, azt pedig Debrecenben játsszák, miután a DEAC jobb alapszakaszbeli teljesítménye miatt pályaelőnyt élvez.

Vasárnap este 18.30-tól élet-halál harc következik a Derék utcai jégcsarnokban.

Erste Liga, 6. mérkőzés:
Gyergyói HK-DEAC 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Vezette: Csomortáni, Csata, Péter, Rédai.
Gyergyói HK: Gorjacsevszkih - Jezsov, Kozma Zs., Pesztunov 1, Constantin (1), Csergő (1) - Góga, Orbán, Sára (1), Steén 1, Vorobjov 1 - Bobcek (1), Nagy Cs. (1), Benedek, Péter (1), Elekes Darabont 1 - Csibi, Barabás, Daradics, Timaru. Edző: Michael Tisell.
DEAC: Hetényi Z. - Kovács, Behal (1), Turcotte 1, Izacky (1), Novotny - Hetényi P. (1), Markov, Németh 1, Hári, Berta - Vincze, Antal, Silló, Kulesov, Molnár - Salló, Rácz, Márton. Edző: David Musial.
Kiállítások: 10, illetve 14 perc.
Kapura lövések: 44:45.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.