Hirdetés

A debrecenieken már csak a csoda segíthet

2019.03.16. 21:00

A debrecenieken már csak a csoda segíthet
A zöld-fehérek a továbbjutás küszöbén állnak (Fotó: Cívishír)

A Ferencváros a harmadik meccset is behúzta.

Hirdetés

Bár nagyot küzdött, nem sikerült szépítenie a DEAC-nak a jégkorong Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban már 3-0-ra vezet a Ferencváros.

A debreceniek az utolsó erejüket is beleadták annak érdekében, hogy szépíteni tudjanak, de ez is kevésnek bizonyult. Erre vonatkozó statisztika nem készül, de a megítélésünk szerint - a meccs összképét tekintve - nyolcvan százalékban a debreceni harmadban zajlott a küzdelem, azaz óriási nyomás nehezedett végig a hazaiakra.

Így is volt azonban esély a gólszerzésre, például a második harmadban, amikor null-nullnál előbb Turcotte, majd Novotny találta telibe a kapuvasat. Ha csak az egyik bemegy…

Sportban azonban nincs ha…

A Ferencváros gyorsan büntetett, a végén pedig üres kapus góllal biztosította be a győzelmet, nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül.

Vasárnap este 18 órától a hajdúságiak újra próbálkozhatnak hazai pályán. Vagy nyernek, vagy véget ér számukra a szezon, amely mindenképpen rendkívül szépre sikeredett.

Erste Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:
DEAC-Ferencváros 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Debrecen, 650 néző. Vezette: Rencz, Haszonits, Árkovics, Pálkövi.
DEAC: Hetényi Z. – Behal, Vuorijärvi – Hetényi P., Markov – Kovács B., Vincze P. Z. – Izacky, Novotny, Turcotte – Kozma F., Berta, Németh A. – Hári N., Molnár D., Silló A. – Márton, Rácz, Salló. Edző: David Musial.
FTC: Arany – Jászai, Perrier – Hegyi, Sarcia – Kärmeniemi (1), Rantanen 1 – Boros, Pozsár – NAGY G. 2 (1), WALLS (1), PAVUK (1) – Simon, Roczanov, Tóth G. – Dósa, Hardi, Rafaj. Edző: Fodor Szabolcs.
Kiállítások: 14 perc + 10 perc fegyelmi (Izacky), illetve 14 perc.
Kapura lövések: 25:56.

Mesterszemmel

David Musial: A vereség ellenére sem tudok semmi rosszat mondani a csapatomra, hiszen mindenki az utolsó erejéig küzdött. Nagy nyomás nehezedett ránk, hiszen a Ferencváros négy sorral támadott, mi pedig két és féllel védekeztünk. Három-null oda, de nem adjuk fel, vasárnap is megpróbáljuk a lehetetlent.
Fodor Szabolcs: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a rájátszásban most először tudtuk teljes fordulatszámon pörögni az elsőtől az utolsó percig. Korábban, az elődöntő két első mérkőzésén is voltak jó időszakaink, de sajnos kihagyásaink is, most azonban végig dominálni tudtuk a mérkőzést. Szó sincs arról, hogy hátradőlnénk, vasárnap ugyanilyen hozzáállást várok a fiúktól!

Galéria

DEACferencváros

Szóljon hozzá!

Hirdetés