Hirdetés

Hirdetés

Parádés győzelmet aratott a Debrecen

civishir.hu

2019.02.21. 21:23

Parádés győzelmet aratott a Debrecen
Molnár óriási gólt ragasztott a lilák kapujába (Fotó: Cívishír)

A középszakasz negyedik helye megvan, de még jobb is lehet.

Hirdetés

Hirdetés

Fordulatokban gazdag, idegtépő, a végsőkig izgalmas mérkőzést láthattunk csütörtökön este a Derék utcai jégcsarnokban, de erre is számítottunk, hiszen nem akármilyen tét nehezedett a játékosok vállára itt is, ott is. A DEAC győzelem esetén minimum negyedik, az újpestiek pedig sikerükkel a második helyet biztosíthatták be - így indult útjára a korong.

A találkozó ennek megfeleően, rendkívült feszült hangulatban kezdődött, az első harmadban volt egy gólváltás, de a fiúk ekkor még nagyon vigyáztak egymásra. A második harmadban már nem sikerült féken tartani az indulatokat, gól- és pofonparádé szórakoztatta a nagyérdeműt. Parádés találatokkal fordítottak, majd növelték előnyüket a debreceniek, de el kell ismerni, hogy a meccs gólját az újpest légiósa, Stefishen szerezte, aki a kapu mögül kanyarította be a korongot Hetényinek.

Jellemző felvétel, a fiúk nem csak a koronggal törődtek...

A harmadik játékrészben irdatlan tempót dikált a kétgólos hátrányban lévő újpesti gárda, a debreceniek egy kettős emberhátrányt is kivédekeztek, és a hajráig kézben tartották a mérkőzést. Ekkor dulakodások és verekedések növelték a feszültséget a csarnokban, egy négy-négy elleni játékban pedig eredményes volt a lila gárda, de még mindig maradt egy sovány hazai előny. A végén másfél percig üres kapus játék borzolta az idegeket, de fél perccel a vége előtt Berta passzából Németh megadta a “kegyelemdöfést” az Újpestnek.

A debreceni győzelem azt jelenti, hogy a DEAC minimum a negyedik helyről vághat neki a rájátszásnak, tehát az első körben mindenképpen pályaelőnyt élvez, de ha pénteken nyer Újpesten, a középszakasz utolsó játéknapján, akár második is lehet, ami a legmerészebb vágyainkat is túlszárnyalná, pedig itt van, nagyon közel...  

DEAC-Újpest 6-4 (1-1, 4-2, 1-1)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Németh, Soós, Kis-Király, Vincze.
DEAC: Hetényi Z. – Kovács B., Vuorijärvi – Hetényi P. 1, Markov – Antal A., Behal – IZACKY (2), NOVOTNY (2), Turcotte 1 – Kozma, BERTA 2 (1), NÉMETH A. 1 – Molnár D. 1, Salló B., Silló. Edző: David Musial.
Újpest: Sila – Kovács A., Varga A. (2) – Kiss P. (1), Pokornyi – Fekete, Huba – BENK 1 (1), Sikorcin, STEFISHEN 1 (1) – Brine, Hebar (1), Ropret 1 – Csányi, Nemes 1, Vincze P. – Kocsis F., Kovács S. Szalma. Edző: Szilassy Zoltán.
Kiállítások: 15, illetve 21 perc.
Kapura lövések: 41:47

Mesterszemmel

David Musial: - Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen bebiztosíthattuk a negyedik helyet, ami azt jelenti, hogy pályaelőnyt élvezhetünk a rájátszás első körében. Egy rendkívül erős ellenfelet győztünk le, elsősorban a második harmadban nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően. Újpesten is megpróbálunk győzni, immár felszabadultan hokizhatunk, hiszen a középszakaszban a kitűzött célt már elértük.
Szilassy Zoltán: Nagyon elégedetlen vagyok a csapatom teljesítményével, többen nem érezték át a meccs jelentőségét, és már a zsebükben érezték a második helyet. A koncentráció hiánya miatt majdnem annyi gól kaptunk ezen a meccsen, mint az egész középszakaszban összesen. A Debrecennek megvannak azok a csatárai, akik a védelmi hibákat könyörtelenül kihasználják, mi pedig a kezükre játszottunk.

A középszakasz állása, felsőház:

1. Ferencváros 7 4 1 0 2 24:23 20
2. Újpest 7 4 0 1 2 24:17 14
3. DEAC 7 4 0 0 3 23:19 12
4. Brassó 8 3 0 0 5 18:25 11
5. Csíkszereda 7 2 0 0 5 14:19 9

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.