Hirdetés

Innen nőhetnek ki a magyar válogatott jövendőbeli klasszisai!

2019.01.18. 14:56

Innen nőhetnek ki a magyar válogatott jövendőbeli klasszisai!
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja az erdélyi Csíkkarcfalván. A háttérben a Felcsík legjelentősebb erődtemploma, a római katolikus vártemplom, amely a 15. században épült (Fotók: mti)

Debrecen is sokat profitálhat belőle.

Hirdetés

Hirdetés

Csíkkarcfalván pénteken átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, mely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel. 

Az épületben szárazedzések lebonyolítására alkalmas edzőterem, szintetikus jeges felülettel burkolt korcsolyapálya, korcsolyaélezőgép, a lövéstechnikát és bottechnikát fejlesztő eszközök, valamint Románia egyik legmodernebb sportorvosi központja kapott helyet. 

Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára megemlítette, hogy ma az utánpótlással együtt 305 székelyföldi hokis versenyez a Magyarországon szervezett bajnokságok valamelyikében, és

a magyarországi csapatokhoz leigazolt hokisok közül 180-an származnak Székelyföldről. 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megnyitón úgy vélekedett: a jégkorong Székelyföldön több mint játék, verseny vagy sport, a székely önmeghatározás részévé, a közösség építő erejévé vált.

 

jégkorongSzékelyföld

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.