Hirdetés

Hirdetés

Debrecen ásza az állatorvosit választotta a DEAC helyett

jegkorongblog.hu

2018.09.12. 19:20

Debrecen ásza az állatorvosit választotta a DEAC helyett
Könczei Áron búcsút intett a hokinak (fotó: Mudra László/MJSZ)

Alig 24 évesen visszavonulót fújt.

Hirdetés

Hirdetés

Könczei Áron: a jégkorong helyett a civil életére koncentrál ezentúl – erősítette meg a játékos a jegkorongblog.hu-nak.

A játékos pályafutásának íve igazán példaértékű volt. Debrecenben járta végig az utánpótlás szamárlétráját, miközben folyamatosan megbízható tagja volt a korosztályos nemzeti csapatoknak. 17 évesen Svédországba került, ahol a Flemmingsberg elit U18-as és U20-as csapatában is játszott, előbbiben csaknem pont/meccs átlagot produkált. A felnőttek között az akkor újonc Debrecenben debütálhatott 2014-ben. Később a MAC, majd a Ferencváros játékosa lett.

Könczei 2016-ban meghívót az A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretébe, és az, hogy végül nem vitték ki a világbajnokságra, nehezen dolgozta fel. Elmondása szerint ez elindított benne egy olyan folyamatot, ami idén nyáron tetőzött be, azaz az egyetemi tanulmányait a sport elé helyezi.

Nagyon sokat vívódtam ezen a dolgon. Hívott több csapat, többek között a Debrecen is, de túl sokáig nem is tárgyaltunk, mert állatorvosi képzés jelenleg csak Budapesten van. Pedig látszik, hogy komoly munkát végeznek az új klubban, és mondanom sem kell, mit jelentett volna nekem ismét ott játszani. Az elmúlt két év nagyon komoly megterhelést jelentett számomra fizikailag és mentálisan is. Borzasztóan nehéz volt összeegyeztetni az élsportot a magas elvárásokat támasztó egyetemi tanulmányokkal. Az idei harmadik évben pedig a gyakorlati képzés olyan szintre lép, amikor a két feladatot csak az egyik rovására lehetett volna elvégezni, és ezt nem akartam. Hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, az egyetemet választom

-  mondta Áron a jegkorongblog.hu-nak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.