Hirdetés

Komoly erősítés: visszatér a debreceniek két korábbi ásza

deac.hu

2018.06.29. 12:24

Komoly erősítés: visszatér a debreceniek két korábbi ásza
Kovács Bronson tavasszal bajnok lett a MAC-cal, de nem hosszabbított, inkább a debrecenieket választotta (Fotó: MJSZ)

Ez a keret sok mindenre jó lehet!

Hirdetés

Újabb két meghatározó jégkorongozó leigazolását hozta nyilvánosságra a DEAC jégkorongcsapata. Egyikük kivételes játékintelligenciával rendelkező csatár, aki képes fazont adni csapata támadó játékának, a másik offenzív hátvéd, aki „rendet tart” a hátsó alakzatokban, ugyanakkor a támadó szekciót is segíteni tudja.

Mindketten visszatérők, Hári Norbert három, míg Kovács Bronson egy szezont töltött korábban Debrecenben.

A 22 éves csatár, a magyar-svéd kettős állampolgárságú Hári Norbert Dunaújvárosból érkezett a DEAC-hoz. Budapesten született, ott kezdett jégkorongozni, majd családjával Svédországba költözött és a Flemingsbergs játékosa lett.  2014-ben igazolt Debrecenbe,  ahol 115 meccset játszott a MOL Ligában, 34 gólt szerzett, és 50 gólpasszt adott, meghatározó magyarja volt a klubnak. 

Hári Norbert

Amikor híre jött, hogy ősztől a DEAC ott lesz az ERSTE Ligában, nem volt nehéz a választás. Három szezont játszottam végig Debrecenben, tetszett a város, jó volt a légkör a csapaton belül és azon kívül is. Örülök, hogy visszaigazol több régi játszótársam, Dunaújvárosból ismerem az edzőt, a cseh légiós csatárokat, valamint a finn hátvédet, Vuorijarvi-t is. Szerintem jól tudunk majd együtt dolgozni. Úgy gondolom, hogy erős keret állt össze, jók leszünk a rájátszásra, azután pedig bármi elképzelhető

- indokolta Hári Norbert azt, hogy miért tér vissza szívesen a cívisvárosban.

A 28 esztendős, rutinos védő, Kovács Bronson Zoltán Kanadában, Sault Ste. Marie városában született. Kanadai-magyar kettős állampolgár. Szülővárosában kezdett el jégkorongozni, ahol példaképekből nem volt hiány. A nagy Wayne Gretzky annak idején Bronson édesapjával, Kovács Zoltánnal játszott együtt Sault Ste. Marie csapatában. A 2015-2016-os idényre igazolt Debrecenbe és 44 meccsen 13 pontot szorgoskodott össze a MOL Ligában. A következő két szezont a MAC csapatánál töltötte a MOL, majd az ERSTE Ligában. A 2017-2018-as szezonban ligabajnok lett a fővárosi együttessel, aztán némi meglepetésre nem hosszabbított a fővárosban, inkább a DEAC-hoz szerződött.

Kovács Bronson

Nagyon izgatott az a lehetőség, hogy egy új csapathoz jöhetek vissza Debrecenbe. Bár a 2015-2016-os szezont nem tudtam befejezni, ettől függetlenül nagyon élveztem a városban töltött időt és reméltem, hogy visszatérhetek. A felnőtt együttes újjászervezése visszaadja a debreceni szurkolóknak a profi jégkorongot, én pedig azt várom, hogy sikeres legyen ez a kiváló kezdeményezés

 fejezte ki reményét Bronson a deac.hu-nak adott interjújában.

A két nagyszerű játékossal együtt már 20 jégkorongozót tud soraiban a DEAC, egy kapus bemutatására pedig később kerül sor. További hír, hogy David Musial vezetőedző egy helyet fenntart a keretből, s csak augusztusban - amikor már látja, hogy milyen poszton kell még erősíteni - nevezi meg a 22. játékost.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.