Hirdetés

Az egyetem menti meg a debreceni hokit?

mti

2017.11.10. 13:54

Az egyetem menti meg a debreceni hokit?
Fodor András (Fotó: debrecenihoki.hu)

Az új elnök már elkezdte az egyeztetéseket.

Hirdetés

Fodor András személyében új elnöke van a Debreceni Hoki Klubnak, amely három év MOL-ligás kaland után sok debreceni sportrajongó bánatára visszalépett a nemzetközi liga küzdelmeitől, és a felnőtt csapatát szélnek eresztette. 

Az új elnökkel a klub honlapja készített hosszabb interjút. A legfontosabb kérdés a végére maradt: mikor lesz ismét ERSTE-ligás csapata Debrecennek? Ahogy azt korábban megírtuk, a Debreceni Egyetem beáll a debreceni hoki mögé, ezt az új elnök is sejteti:

"A DHK MOL Ligás szereplését sportszakmai téren sikeresnek értékelem. Az eredmények egyértelműen jelezték, hogy amennyiben a források rendelkezésre állnak, akkor Debrecenben megvan a potenciál versenyképes felnőtt gárda működtetéséhez. A Ligának tett 3 évre szóló ígéretünknek eleget tettünk, most keressük annak lehetőségét, hogy ha lehet, már jövőre visszatérhessünk a hazai felnőtt elit vérkeringésébe. Ennek fontos pillére lehet a Debreceni Egyetemmel, illetve az egyetem sportklubjával, a DEAC-cal formálódó együttműködés. Jelenleg az első egyeztetéseken vagyunk túl, szeretnénk megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek sikerre vihetik az együttműködést. Úgy vélem, hogy ennek kereteit az év végéig ki kell dolgozni ahhoz, hogy a 2018-19-es szezonra realitás lehessen az ERSTE Ligás indulás. Feltétlenül fontos, hogy az új csapat bázisa a DHK junior gárdája legyen, s ezáltal egy mintát adunk az utánpótlás játékosainknak, hogy a középiskola elvégzése után sem kell felhagyniuk sportkarrierjükkel, hisz a sporttal párhuzamosan a Debreceni Egyetemen lehetőségük nyílik civil karrierjük megalapozására is. Úgy vélem, a fentiekből kitűnik; adottak a célok és a tervek, a munka pedig elkezdődött."

Hirdetés

Hirdetés

.