Hirdetés

Az NHL-t is megjárt Jason Morgan marad Debrecenben

2017.08.08. 11:06

Az NHL-t is megjárt Jason Morgan marad Debrecenben
Jason Morgan felnőttek híján ifiket és juniorokat edz (Fotó: Cívishír)

Mert a debreceni hoki nem múlt ki, csak visszalépett egy nagyot...

Hirdetés

Újra benépesült a Debreceni Jégcsarnok. Az Erste Ligára átkeresztelkedő MOL Liga küzdelmeibe anyagi okok miatt nem tud indulni a DHK, de minden további fronton képviselteti magát. Az új szezonban legalább egy csapatot indít a hazai bajnokság valamennyi korcsoportjában, és

első alkalommal vesz részt önálló csapattal az osztrák junior bajnokság küzdelmeiben.

A DHK honlapja dicsőségként tálalja: mostanáig egyetlen utánpótláskorú játékos sem távozott az egyesülettől azért, mert visszalépett a felnőttek küzdelmeitől.

A későbbiekben Jason Morgan annak ad hangot, hogy felnőtt csapat híján a motiváció is kevesebb.

Remélhetőleg a jövőben lehetőség lesz arra, hogy a klub újra felnőtt csapatot versenyeztessen. A fiatal sportolók számára fontos, hogy lássák, hova kerülhetnek, ha jól dolgoznak, hogy képzett, tapasztalt játékosokat lássanak minden nap, akiktől tanulni tudnak, akiket példaként lehet eléjük állítani

- fogalmazott a játékosként az NHL-t is megjárt kanadai mester, aki szerint

Ha sokáig leszünk felnőtt csapat nélkül, fennáll annak lehetősége, hogy elveszítjük a tehetséges fiataljainkat

- mondta Jason Morgan, aki a junior és az ifi korosztályok vezetőedzőjeként, valamint a többi edző mentoraként tevékenykedik a DHK-nál.

Elmondása szerint a családjával együtt nagyon szeretnek Magyarországon élni, jól érezzük magukat Debrecenben, ezért úgy gondolta, hogy nagyszerű dolog lesz itt maradni, fejleszteni a fiatal játékosokat.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

.