Hirdetés

Hoki vb: vereség a dél-koreaiaktól

MTI

2017.04.25. 19:23

Hoki vb: vereség a dél-koreaiaktól
Fotó: MJSZ/Fényes Gábor

Nem sok esély maradt a feljutásra.

Hirdetés

A magyar jégkorong-válogatott 3-1-re kikapott az olimpiai résztvevő dél-koreai csapattól a kijevi divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában kedden, így második vereségét szenvedte el, egyúttal távolabb került a feljutástól.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata az első harmadban három emberhátrányt is kivédekezett, majd a 24. percben kettős előnyben Kóger Dániel betalált. A dél-koreai válogatott a 36. és a 47. percben is eredményes volt, majd egy kontra után öt perccel a vége előtt alakult ki a végeredmény.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló magyarok csütörtökön közép-európai idő szerint 16 órakor a lengyelekkel találkoznak.

Eredmény, 3. forduló:
Koreai Köztársaság-Magyarország 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
gól: Kim Ki Szung (36.), Sin Szang Hun (47.), Szin Szang Vu (55.), illetve Kóger (24.)

A dél-koreaiak az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődtek. Amióta az ázsiai ország elnyerte a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia rendezési jogát, több tízmillió dollárt költöttek a sportág fejlesztésére, ezen kívül kanadaiakat honosítottak. Szövetségi kapitányuk az a Jim Paek, aki 1991-ben és 1992-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguins csapatával, a másodedző, Richard Park pedig 14 szezonon át játszott az NHL-ben. A válogatott eddigi legjobb világbajnoki helyezése az összesítésbeli 21. hely volt (2013 és 2016, divízió I-es vb, 5. hely), idén minden bizonnyal ez megdől.

A kijevi torna első két helyezettje jut fel a 16 csapatos elitbe, és jövőre a dániai vb-n léphet jégre, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.