Hirdetés

Hirdetés

Kürtőskalács - otthon, sörös dobozon sütve

civishir.hu

2015.12.17. 10:42

Kürtőskalács - otthon, sörös dobozon sütve

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Hirdetés

Erdély becses kincse, a legújabb hungarikum az ünnepi forgatag ízletes édessége. A saját konyhánkban is megsül!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
citromhéj
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
6 evőkanál cukor
3 dkg élesztő.

Elkészítés: A cukros-langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, olvasztott Ramával, valamint a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk, majd másfél órán át meleg helyen kelesztjük. Ezalatt hat (üres) sörös dobozt vagy papírtörlő tekercset bevonunk alufóliával, és olajjal teljes terjedelmében vékonyan megkenjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 1-2 centis csíkokra vágjuk. Ezek után feltekerjük a tésztát a dobozokra úgy, hogy mindig fedje egy kicsit az előző csíkot, a végeit pedig visszadugjuk az előző csík alá. Finoman megforgatjuk a deszkán, bekenjük olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk megfelelő távolságra egymástól, hogy mindenhol érje a meleg. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt. A cukros kürtőskalácsot még melegen kenjük meg langyos tejjel, utána bármibe beleforgathatjuk (kakaó, fahéj, dió, kókusz, mák).

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.