Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Fehér boros paradicsomleves

civishir.hu

2015.10.25. 11:43

Ide süss! Fehér boros paradicsomleves

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt a Séfakadémián! +Recept

Hirdetés

Hirdetés

Fehérboros paradicsomleves garnélával, mozzarellagolyóval és házi grissinivel

Hozzávalók:
olíva olaj: 2 cl
vöröshagyma: 5 dkg
fokhagyma: 3 gramm
hámozott paradicsom konzerv: 20 dkg
só, oregano
cukor
balzsamecet
fehérbor: 3 cl
liszt: 4 dkg
élesztő: 1 gramm
mini mozzarella: 4 dkg
garnéla: 6d kg
paradicsompüré: 1 dkg

Elkészítés: Az olajon megpirított hagymához adjuk a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét; sózzuk, borsozzuk, cukorral és balzsamecettel ízesítjük, az egészet turmixoljuk, majd fehérborral ízesítjük. A garnélákat olíván hirtelen átsütjük. A lisztet, sót, olívát, oreganót, a langyos vízben cukorral elkevet élesztőt félkemény pizzatésztává gyúrjuk, legalább 20 percig pihentetjük, aztán rudakat formázunk belőle, és 250 fokos sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.

Kövér Sándor séf, Séfakadémia

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.