Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Baconös szűz

2016.02.01. 12:40

Ide süss! Baconös szűz

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés

Hirdetés

Baconös szűz kéksajttal grillezve, paprikás burgonyával

Hozzávalók négy főre:
sertés szűz: 0,6 kg 
szeletelt bacon: 0,2 kg 
só/bors: ízlés szerint
burgonya: 1,5 kg
vöröshagyma: 2 fej
fűszerpaprika: 1 ek
fokhagyma: 2 gerezd
kéksajt: 0,15 kg

Elkészítés: A sertés szüzet lehártyázzuk, felvágjuk kb. 5 dekás rönkökre, sózzuk, borsozzuk, baconba csavarjuk, félretesszük felhasználásig. Elkészítjük a paprikás burgonyát: kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát kevés vizet, a fűszereket, a fokhagymát. Beletesszük a meghámozott, feldarabolt burgonyát, és fedő alatt lassan készre főzzük, ha szükséges, utólag ízesítjük. Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a szüzet elősütjük (kb. 2 perc oldalanként). Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd betesszük az elősütött húsunkat és 8-10 perc alatt készre sütjük (a sütési idő felénél tesszük rá a reszelt kéksajtot). Megfelelő méretű tálalóedényre helyezzük a burgonyát és rátesszük  az elkészült húsokat.

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.