Recept: linzertortácskák Eta módra

Most, hogy kicsit hűvösebb lett, a konyhában is szívesen töltünk el hosszabb időt. Császár Eta receptjei közül ezúttal a linzertortácskákat hoztuk.
Hozzávalók a tésztához:
90 dkg finomliszt
60 dkg margarin vagy vaj
30 dkg porcukor
csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, és a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. 5 darabba vágjuk, majd folpackba csomagoljuk, hideg helyre tesszük 1 órára. Szaggatáskor mindig egy cipót hozunk a nyújtáshoz.
3-4 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk kb. akkorára, mint a forma, majd belenyomogatjuk a tésztát a formákba. 180 fokra melegített sütőben 10 perc alatt kisütünk egy tepsi linzert.
A kihűlt linzertortácskák közepére kiskanállal eper- és erdeigyümölcs dzsemet rakunk.
Ezt a linzerreceptet Vassné Editkének köszönhetem, ez tartozik a legfinomabbak kozé, nem kell várni, hogy a lekvártól megpuhuljon a tészta - írta Eta, aki csatolta a formákat is, mintának a sütéshez.

















