Az ország egyik legismertebb háziasszonya, Boros Vali egy "kence" receptjét tette közzé nemrég. Tegyük el magunknak, mert elképzelhető, hogy hasznát vesszük, amikor az ünnepek után nem tudunk mit kezdeni a maradékokkal, főtt vagy sülthusokkal.
Akkor jusson eszünkbe, majd készítsünk egy ilyen kencét! Arányokat most nem írt a kékcsei háziasszony, de itt most nem is ez az érdekes, hanem az ötlet.
Az apró kockákra vágott hagymát csirkezsíron megdinszteljük, majd belekerült a hús, só, fokhagymakrém és 2 evőkanál sűrített paradicsom. Ezt hagyjuk alaposan lepirulni, majd hozzátesszük a főtt kukoricát.
Az így elkészített "kencét" pirítósra halmozva, friss zöldséggel vagy savanyúsággal kínáljuk, fogyasztjuk.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Boros Valinál minden hozzávaló saját: a fokhagymakrém, a sűrített paradicsom, a hagyma és a csirkezsír is. A kukorica is saját termés, saját készítésű a sajt, s természetesen a kenyeret is ő sütötte. A recepteket, az elkészítés módját a Facebookon teszi közzé receptoldalain.
Az anya Debrecenben hunyt el, miután világra jöttek az ikrek.
Három helyi étteremben dolgozott. És csalt.
Nagykéri György 64 évesen elképesztő teljesítményekre képes.
Becsky István színésznek is jó lenne.
Sokan érkeztek az oltópontra, de szervezetten zajlott az akció.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2021.04.11)