Az ország egyik legismertebb háziasszonya, Boros Vali egy "kence" receptjét tette közzé nemrég. Tegyük el magunknak, mert elképzelhető, hogy hasznát vesszük, amikor az ünnepek után nem tudunk mit kezdeni a maradékokkal, főtt vagy sülthusokkal.
Akkor jusson eszünkbe, majd készítsünk egy ilyen kencét! Arányokat most nem írt a kékcsei háziasszony, de itt most nem is ez az érdekes, hanem az ötlet.
Az apró kockákra vágott hagymát csirkezsíron megdinszteljük, majd belekerült a hús, só, fokhagymakrém és 2 evőkanál sűrített paradicsom. Ezt hagyjuk alaposan lepirulni, majd hozzátesszük a főtt kukoricát.
Az így elkészített "kencét" pirítósra halmozva, friss zöldséggel vagy savanyúsággal kínáljuk, fogyasztjuk.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Boros Valinál minden hozzávaló saját: a fokhagymakrém, a sűrített paradicsom, a hagyma és a csirkezsír is. A kukorica is saját termés, saját készítésű a sajt, s természetesen a kenyeret is ő sütötte. A recepteket, az elkészítés módját a Facebookon teszi közzé receptoldalain.
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)