Ide süss! Magyaros grillkolbász, házilag, Boros Valitól

Sokszor szerettem volna grillkolbászt készíteni, de mivel ez juhbélbe van töltve, nem volt olyan egysezrű a töltést megoldani, most ráakadtam egy kis szerkenytyűre a polcon, és láss csodát, működött. A pisztoly egy kekszkinyomó, szerintem sok háztatárban megtalálható, most hasznos lehet annak, aki rászánja magát.
Bajor kolbász:
1 kg apróra darált sertéshús (nálam -comb)
20 dkg darált szalonna
egy marék só (nekem erdélyi adalékmentes van)
egy evőkanál morzsolt zsálya
2 teáskanál kömény
1 teáakanál majoranna
1 kisebb fej fokhagyma, reszelve
1 cs fehér bors
Elkészítése: Kezdtem a fűszerekkel, mivel a só elég nagyszemű, ezért a kávéőrlőbe raktam, hozzá a zsályát is, és nagyon alaposan megjárattam, ezután még egy szűrön is átszitáltam – erre azért van szükség, mert a zsálya elég nehezen morzsolható. Így viszont tökéletes lett, ezután minden fűszert belekevertem, aztán lehet tölteni.
Magyaros grill kolbász:
Itt nemigen tudok arányokat írni, itt csak fekete bors, só, fokhagyma és piros paprika volt a fűszere, ezt mindenki magának a szája íze szerint keverje.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
















