Ide süss! Kukoricapehely, ahogy Boros Vali készíti

Hozzávalók:
kb. 4 evőkanál kukoricaliszt
bodzaszirup vagy bármilyen szörp
Elkészítése: Egy kis tálba tesszük a kukoricalisztet, majd erre öntjük a bodzaszirupot, vagy bármilyen szörpöt (ha az sincs otthon, akkor mézet kell rá csorgatni és hozzá vizet adni). Jó könnyűre kell összedolgozni, nem szabad keménynek lennie. Akkor jó, ha éppen összeáll. Egy sütőpapírra öntjük, ráteszünk egy másikat, és kinyújtjuk tepsi méretűre.
Minél vékonyabb, annál jobb, mert akkor nagyon jó ropogósra fog száradni. A sütőpapírral együtt tesszük a tepsibe, egy derelyevágóval tetszőlegesre daraboljuk, így tesszük a sütőbe. Villanynál elég 170 fok, gázsütőnél 200 fok. 15 perc múlva kivesszük, megforgatjuk, visszatoljuk a sütőbe újabb 15 percre. Ekkor már nem ragad, és már látszik, hogy kezd száradni. Ismét megforgatjuk, majd újabb 15 perc elteltével megint. Ezután már kikapcsoljuk a tűzhelyt, és a lezárt sütőben hagyjuk teljesen kiszáradni.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
borosvalikonyhaja.blogspot.com

















