borsodihir.hu
2019.02.23. 09:04
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók a tócsnihoz:
260 g főtt karfiol (kb. 4 közepes rózsa)
1 egész tojás
30 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 g sajt
só, bor
olaj a sütéshez (nem bő olajban sütjük)
Salátához:
csicseriborsó (konzervet használtam)
lila hagyma
só
balzsamecet (de lehet sima ecet, vagy almaecet is)
Elkészítése: A sós, vegetás vízben megfőtt karfiolt villával összetöröm, majd adok hozzá tojást, sózom, borsozom, sajtot reszelek bele, és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel összekeverem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és evőkanálnyi mennyiséget teszek a karfiolos masszából, kissé ellapítom, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. A saláta nagyon egyszerű: csicseriborsót összekeverek lila hagymával, picit sózom és kevés balzsamecetet öntök rá.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
https://izutazas.blogspot.com/
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.27)