Hirdetés
Meghalt az évszázad szakácsa
| 2018. 01. 20. | 14:59:00
Specialitása a fekete szarvasgombával készült leves volt.

Paul Bocuse január 20-án, életének 92. évében elhunyt.
A franciaországi Collonges-au-Mont-d’Or-ban született 1926-ban. Kilencévesen apja éttermének konyháján dolgozott, majd egy háromcsillagos lyoni éttermében tanult. Az 1940-es és 1950-es években megfordult Lyon és Párizs több jelentős éttermének konyháján. 1956-ban átvette apjától az anyai nagyszülei által alapított étterem vezetését.
1958-ban nyerte el első Michelin-csillagát,
1962-ben a másodikat,
1965-ben a harmadikat.
1961-ben megszerezte a MOF (Franciaország Legjobb Szakembere) címet. 1965-ben megnyitotta a L’Auberge-t. 1966-ban sikerült visszavásárolnia a nagyapja által eladott éttermet. 1975-ben a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagjává ütötték.
Hirdetés
Hirdetés
További híreink

Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.

Debreceni batyu az új magyar étel neve – több ezren kóstolták meg a főtéren
Van benne kolbász, sajt, gomolya és medvehagyma.

A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.

A Michelin értékelése szerint ezek Magyarország legjobb éttermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.

Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.

Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.

Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.

Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.

Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.

Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.

Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Olvasta már?

Rekorder hajdúszoboszlói véradót köszöntöttek
Eddig 86 alkalommal adott vért.

Báránd körül kozmetikázzák tavasszal a 42-est
Egy rövid szakasz megújul, de a kamionok tovább gyalulják a maradék úthibákat.

Csendes idővel búcsúzik november
Többnyire felhős lesz felettünk az ég.
Gazdaság
Kikapcsolási moratóriumot hirdetett az MVM
Az ünnepekkor senki nem marad energia nélkül.
Ezért méregdrága az alma Magyarországon
Minden idők leggyengébb termésmennyiségét hozta az idei esztendő.
Black Friday: ezekre érdemes figyelni
A hatóságok is ellenőrzik az akciókat.
A DK lezárná a devizahiteles válságot
Törvényjavaslattal készülnek.
P+R Debrecenben: nem csodafegyver?
A déli városrészben épülhet meg az első – a DERKE nincs elájulva a tervtől.
Támogatott tartalom

Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
A jövő kutatóinak mesterei: átadták a 2025. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjakat.

Hajdúsámsonból üzentek Európának
A miniszterhelyettes szerint a választók háború és béke között döntenek.

Műkincsek Debrecenben, kalapács alatt
Különleges festmények és ritka műtárgyak a Villás Galériában.

Tiszacsege íze a harcsában is rejlik
A helyi üzem kézi munkával dolgozza fel az afrikai harcsát – a minőség és a közösség ereje tartja életben.
Programok

































