Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss! Rakott zöldbab

| 2017. 07. 30. | 16:59:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Rakott zöldbab
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók

1 kg zöldbab
40 dkg darált hús
20 dkg rizs
egy zöldpaprika
egy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
köménymag
pirospaprika
egy nagy pohár tejföl
1-2 paradicsom
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A zöldbabot "ereitől" megszabadítva megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apró kokckákra vágott hagymát, a vékony csíkokra szeletelt zöldpaprikát. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, a húst, és lassan pirítjuk. Amikor a hús már kifehéredett, rászórunk két teáskanál pirospaprikát, sózzuk, jól elkeverjük, majd aláöntünk kb. egy deci vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a húst a dupla vízben főtt rizzsel összekeverjük. Egy magas peremű sütőtálat/tepsit kivajazunk, majd rétegezzük a babot-rizses húst, majd ugyanez következik még egyszer. A tetejét megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben addig sütjük (kb. 40 perc), amíg a tejföl a tetején piros nem lesz.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.
Meghalt Frank Júlia
Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DEAC kiütéssel nyert Gyergyóban
A DEAC kiütéssel nyert Gyergyóban
Ez kellemes meglepetés a debreceniektől.
Hirdetés
Hirdetés
A magyarok felfedezik a külföldi platformokat
A magyarok felfedezik a külföldi platformokat
Útmutató magyar játékosoknak.
Hirdetés
Hirdetés
A digitális szórakozás új korszaka Magyarországon
A digitális szórakozás új korszaka Magyarországon
Trendek, biztonság és közösség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megújult a bárándi úthálózat
Modern, biztonságos utak szolgálják immár a lakosságot.
KSH: kevesebben dolgoznak, mint tavaly
A munkakeresés átlagos időtartama 12 hónapot vett igénybe.
Kikapcsolási moratóriumot hirdetett az MVM
Az ünnepekkor senki nem marad energia nélkül.
Ezért méregdrága az alma Magyarországon
Minden idők leggyengébb termésmennyiségét hozta az idei esztendő.
Black Friday: ezekre érdemes figyelni
A hatóságok is ellenőrzik az akciókat.
Támogatott tartalom
Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
A jövő kutatóinak mesterei: átadták a 2025. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjakat.
Hajdúsámsonból üzentek Európának
Hajdúsámsonból üzentek Európának
A miniszterhelyettes szerint a választók háború és béke között döntenek.
Műkincsek Debrecenben, kalapács alatt
Műkincsek Debrecenben, kalapács alatt
Különleges festmények és ritka műtárgyak a Villás Galériában.
Tiszacsege íze a harcsában is rejlik
Tiszacsege íze a harcsában is rejlik
A helyi üzem kézi munkával dolgozza fel az afrikai harcsát – a minőség és a közösség ereje tartja életben.
Hirdetés
Hirdetés