Ide süss! Rakott zöldbab

Hozzávalók
1 kg zöldbab
40 dkg darált hús
20 dkg rizs
egy zöldpaprika
egy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
köménymag
pirospaprika
egy nagy pohár tejföl
1-2 paradicsom
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A zöldbabot "ereitől" megszabadítva megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apró kokckákra vágott hagymát, a vékony csíkokra szeletelt zöldpaprikát. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, a húst, és lassan pirítjuk. Amikor a hús már kifehéredett, rászórunk két teáskanál pirospaprikát, sózzuk, jól elkeverjük, majd aláöntünk kb. egy deci vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a húst a dupla vízben főtt rizzsel összekeverjük. Egy magas peremű sütőtálat/tepsit kivajazunk, majd rétegezzük a babot-rizses húst, majd ugyanez következik még egyszer. A tetejét megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben addig sütjük (kb. 40 perc), amíg a tejföl a tetején piros nem lesz.
Jó étvágyat!

















