Hozzávalók:
25 dkg őszibarack
4 ek. citromlé
40 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
5 dl muskotályos fehér bor
4 ek. méz
2 csipet fahéj
1 ek. étkezési keményítő
a díszítéshez mentalevél
Elkészítés: A megtisztított őszibarackokat kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sárgadinnyét és a görögdinnyét kimagozzuk. A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, azután lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.
Lajos Mari konyhája
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)