Hozzávalók:
A pörkölthöz:
1 kg oldalas
3 fej hagyma
2-3 paradicsom
2 paprika
A nokedlihez:
0,5 kg rétesliszt
annyi tojás, amennyit felvesz,
egy kis víz
A bodaghoz:
½ kg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál sertészsír
Az uborkasalátához:
1 kígyóuborka
1 fej lila hagyma
cukor, só, ecet
Pörkölt: A hagymát a zsíron megpirítjuk, adunk hozzá piros paprikát, majd hozzátesszük a húst. Kevés vizet adunk hozzá, alacsony hőfokon pirítjuk. Amint megpuhult a hús, a paprikát, paradicsomot hozzáadjuk.
Nokedli: A réteslisztet tojással és kevés vízzel összekavarjuk, kiszaggatjuk.
Bodag: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekavarjuk, vizet és tejet adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsiben megsütjük.
Uborkasaláta: Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk pár percig. Kicsavarjuk, ecetet és cukrot adunk hozzá, majd újra felöntjük vízzel.
Jó étvágyat!
A Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a 2016/17-es tanévben októbertől májusig nyolc alkalommal jött a kollégium konyhájába egy-egy hallgató családja, hogy főzzön valami olyat, amit otthon is szívesen esznek. A fenti receptet a sátorlajaújhelyi Balog Henrietta és édesanyja, Erika jóvoltából tesszük közzé.Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)