Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss! Mustáros-tejszínes csirkecombok

| 2017. 03. 06. | 08:50:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Mustáros-tejszínes csirkecombok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
Csirkecomb és pácolása:
2 csirkecomb

bors
morzsolt tárkony
őrölt, piros paprika
4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)

Mustáros öntet:
1 dl tejszín
1 ek. tejföl
2 tk. dijoni mustár
1 egész nyers tojás

Köret:
15 dkg zöldbab
15 dkg kelbimbó
1 tasak előfőzött barna rizs
madársaláta
almaecet

Elkészítése: A csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és őrölt paprika keverékébe. (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendő 1-2 óra pihentetés is, de ha van időnk, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk. Alufóliával lefedett tepsiben 180 fokon kb. egy órán át sütjük, majd további 10-15 perc légkeveréses mellett alufólia nélkül pirulni hagyjuk. A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

http://izutazas.blogspot.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.
Meghalt Frank Júlia
Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Báránd körül kozmetikázzák tavasszal a 42-est
Báránd körül kozmetikázzák tavasszal a 42-est
Egy rövid szakasz megújul, de a kamionok tovább gyalulják a maradék úthibákat.
Hirdetés
Hirdetés
Csendes idővel búcsúzik november
Csendes idővel búcsúzik november
Többnyire felhős lesz felettünk az ég.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kikapcsolási moratóriumot hirdetett az MVM
Az ünnepekkor senki nem marad energia nélkül.
Ezért méregdrága az alma Magyarországon
Minden idők leggyengébb termésmennyiségét hozta az idei esztendő.
Black Friday: ezekre érdemes figyelni
A hatóságok is ellenőrzik az akciókat.
A DK lezárná a devizahiteles válságot
Törvényjavaslattal készülnek.
P+R Debrecenben: nem csodafegyver?
A déli városrészben épülhet meg az első – a DERKE nincs elájulva a tervtől.
Támogatott tartalom
Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
A jövő kutatóinak mesterei: átadták a 2025. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjakat.
Hajdúsámsonból üzentek Európának
Hajdúsámsonból üzentek Európának
A miniszterhelyettes szerint a választók háború és béke között döntenek.
Műkincsek Debrecenben, kalapács alatt
Műkincsek Debrecenben, kalapács alatt
Különleges festmények és ritka műtárgyak a Villás Galériában.
Tiszacsege íze a harcsában is rejlik
Tiszacsege íze a harcsában is rejlik
A helyi üzem kézi munkával dolgozza fel az afrikai harcsát – a minőség és a közösség ereje tartja életben.
Hirdetés
Hirdetés