Ide süss! Kakaós-narancsos kuglóf

Hozzávalók:
1-1 tojássárgája
1-1 Szafi négyszeres édesítő
2-2 ek. tejszín
2-2 ek. 100%-os narancslé
3-3 ek. olaj
4-4 dkg teljes kiőrlésű liszt
1-1 dkg rétesliszt
1/4-1/4 tk. sütőpor és szódabikarbóna
1/2-1/2 tk. sikér
2 tk. narancsos kakaópor (csak az egyikhez)
2 tojásfehérje
margarin, liszt a formához
Kétféle tésztát készítettem, így egy kicsit több volt a mosogatnivaló, de megérte.
Elkészítése: Két tojást szétválasztunk. A sárgáját külön-külön édesítőszerrel, tejszínnel, olajjal és narancslével simára keverjük. A két fehérjét kemény habbá verjük. Két edényben összekeverjük a liszteket, sikért, sütőport, szódabikarbónát és az egyikhez keverünk kakaóport is. A lisztes keverékekhez adjuk a tojássárgáját, és simára keverjük. A kemény habbá vert fehérjét kétfelé osztjuk és szépen belekeverjük a lisztes, tojásos masszába. Margarinnal kikent, liszttel megszórt kuglófformába tesszük a tésztákat úgy, hogy egy ilyen, egy olyan, majd ismét egy ilyen, egy olyan. Bár nekem inkább a kakaós látszik alul, de így is elválik a két szín egymástól.
Mi házi ribizlilekvárral ettük. Nagyon finom volt!
Jó étvgyat kíván: Rózsa Éva

















