Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
8 dkg fehér liszt
2 dkg sikér
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tejszín
1,5 dl víz
2,5 dkg margarin
1 tk. só
margarin és liszt a tepsihez
víz a kiflik kenéséhez
Elkészítése: A tejszínt és vizet langyosítottam, majd beletettem a kenyérsütő üstjébe. Ebbe tettem az olvasztott margarint. A liszteket, a sikért és sót összekevertem, és egyenletesen rátettem a nedves hozzávalókra. Rámorzsoltam az élesztőt és hagytam, hogy kibontakozzon a kenyérsütőm.
Miután megkelt a tészta, kettévettem és kör alakúra nyújtottam. Mindkét részt négybe vágtam és a háromszögeket szélesebb részüknél kezdve felcsavartam. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyeztem a kifliket. Vízzel megkentem a tetejüket, és 210 fokos, előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Facebook: Ízek és utazások
Web: izutazas.blogspot.hu
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)