A szerencsések még elkaphatják a piacon az idei utolsó, még friss csemegekukoricát. A gondosabb árusok a csöveket ilyenkor már részben vagy teljesen a levele nélkül kínálják – nézzék át alaposan, hogy csak egészséges, magas víztartalmú növényt vegyenek. Ezeket fedő alatt legfeljebb 8-10 percig kell főzni, különben megkeményednek a szemek és teljesen elvész élvezeti értékük. Aki nem elégszik meg otthon a belőle készült hagyományos, sós strandétellel, annak egy finom, minimális munkával elkészíthető levest ajánlunk.
4 cső csemege- vagy 1 nagy doboz konzerv kukorica
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl húsalaplé
vaj, só, bors.
Elkészítés: a főtt kukoricát éles késsel lemorzsoljuk, vagy a konzerv/mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük. Kevés vajon óvatosan megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd kevergetés mellett felengedjük főzőtejszínnel, hozzáadjuk a kukoricát. Lassan forraljuk, aztán botmixerrel pépesítjük, végül felöltjük húsalaplével, és egynemű állagúra, sűrűre főzzük. Tálalhatjuk reszelt sajttal, friss petrezselyemmel, csípős paprikakarikákkal vagy sajtos grissinivel. Tartalmas, laktató leves, kis adagokban, forrón ajánljuk.
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)