Hirdetés
Ide süss! Diétás sajtos ropogós
| 2016. 11. 23. | 14:48:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hozzávalók:
70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g fehérliszt
1/2 tk. sütőpor
1-2 tk. só
60 g sütőmargarin
50 g sajt (+ tetejére)
1 ek. laktózmentes natúr joghurt
1 tojás (sárgája a tésztába, fehérje a tetejére)
Elkészítés: A liszteket a sütőporral, sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Belekeverjük a reszelt sajtot, adunk hozzá 1 evőkanálnyi natúr joghurtot és a tojássárgát, majd összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk és kisebb rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tojásfehérjével megkenjünk a tetejét. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Hirdetés
Hirdetés
További híreink

Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.

Debreceni batyu az új magyar étel neve – több ezren kóstolták meg a főtéren
Van benne kolbász, sajt, gomolya és medvehagyma.

A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.

A Michelin értékelése szerint ezek Magyarország legjobb éttermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.

Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.

Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.

Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.

Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.

Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.

Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.

Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Olvasta már?

Krasznahorkai: a régi angyalok már nincsenek meg
Svédországban mondott beszédet a Nobel-díjas író.

Elhunyt a berettyóújfalui kórház egykori főigazgatója
Nyugodjon békében!

Borult, párás, ködös idő vár a hajdú-bihariakra
Az átlagosnál enyhébb idő lesz.
Gazdaság
A termőtalaj az egyik legnagyobb stratégiai vagyonunk
Ám komoly veszélynek van kitéve.
Számos kihívással néztek szembe a magyar gazdák
Fagy, ragadós száj- és körömfájás, aranyszínű sárgaság is volt 2025-ben.
Eladnák a DVSC egykori sporttelepét
Új lakóövezet jönne létre a debreceni rozsdaövezetben.
Kihívást jelent az online marketing?
Egy SEO ügynökség lehet a megoldás.
A munkáltatók fele béremelést tervez
Ez derül ki egy friss kutatásból.
Ennyivel emelkedik a minimálbér
Orbán Viktor bejelentette.
Támogatott tartalom

Szárítógépek és panelélet
Így oldható meg a teregetés erkély nélkül is.

Ünnepi jókívánságok a Gulyás Tüzéptől
2026-ban is várja Önöket a Gulyás Tüzép csapata!

Megújult a bárándi úthálózat
Modern, biztonságos utak szolgálják immár a lakosságot.

Kitüntettek két debreceni kémiatanárnőt
A jövő kutatóinak mesterei: átadták a 2025. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjakat.
Programok





























