Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vadász Ferenc, Püspökladány új vezetője az összefogás híve

Cívishír | 2024. 06. 17. | 09:45:29
Ipari terület, útépítés, fürdőfejlesztés, közösségi tér, városszépítés – ezek a legfontosabb feladatok.
Vadász Ferenc, Püspökladány új vezetője az összefogás híve
Vadász Ferenc, Püspökladány megválasztott polgármestere (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vadász Ferencet (Fidesz-KDNP) választották polgármesternek Püspökladány szavazói a június 9-ei helyhatósági választáson. A tősgyökeres püspökladányi, a város közéletében otthonosan mozgó jelölt ebben a választási ciklusban főállású alpolgármesterként szolgálja a Sárrét-menti város lakosságát. A közgazdász végzettségű megválasztott polgármester 2019-ig a járási hivatal vezetőjeként tevékenykedett, előtte dolgozott pénzügyi területen, de mint azt a Cívishírnek elmondta, önmagát leginkább közigazgatási szakembernek tartja, és ebben az elmúlt évtizedekben bőven szerzett tapasztalatot.

Lássuk azonban a választási eredményt. Vadász Ferenc 2019-ben is elindult a polgármesteri címért, akkor 2 ezer 168 vokssal a szavazatok 34,47 százalékával a második helyre szorult a függetlenként városvezetővé megválasztott Tóth Lajos mögött, akinek főállású alpolgármestere lett. A június 9-i választáson Vadász Ferenc az öt évvel ezelőttinél 24 szavazattal kapott többet, szám szerint 2 ezer 192-őt, ez az érvényes voksok 36,45 százaléka, ami a hatindulós városvezetői választáson elég volt a győzelemhez. 

A 12 tagú önkormányzati képviselő-testületben a polgármesterrel együtt hét tagja van a Fidesz-KDNP-nek, két-két tagot küld a Püspökladány Jövőjéért Egyesület és a Mi Püspökladányért Egyesület, továbbá lesz egy független képviselője is a grémiumnak. Mindez a szavazásokhoz kényelmes többséget eredményezhet október 1-től Vadász Ferencnek, az akkor hivatalába lépő polgármesternek. Mint mondta, a többsége ugyan megvan, de már beszélt a politikai paletta másik oldalán lévők közül többekkel, így nem elképzelhetetlen, hogy idővel szélesedik a támogatottsága; hiszen mindannyian Püspökladány fejlődéséért akarnak tenni.

A fejlődés nálam nem egyenlő a fejlesztéssel. Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek egymáshoz való viszonya azt eredményezze, hogy szeressenek itt élni, ne menjenek el máshová. De ehhez meg kel teremteni a feltételeket, amihez a fejlesztések elengedhetetlenek – beszélt a terveiről Vadász Ferenc, aki nagyon jó kiindulópontnak tartja a kétmilliárd forintos európai uniós és hazai támogatású fejlesztési csomagot, amelynek elemei között van ipari terület létesítése, 11 utca aszfaltozása, a központi lakótelep otthonosabbá tétele, valamint az Ördög-árok közösségi célra történő alkalmassá tétele is. Ő azonban ennél többet szeretne. 

– Nagyon sok bírálat érte az önkormányzatot, az önkormányzat városüzemeltető cégét amiatt, ahogyan a város kinéz. Szemetes, hatalmas a fű, a bokroktól nem lehet kilátni, balesetveszélyesek az útkereszteződések. És a bírálatot megfogalmazóknak igazuk van! Erre sürgősen megoldást kell találni! Ebben hivatalba lépésem után nagyon hamar lépünk. Addig eligazgatja a polgármester a várost ahogyan eddig, mi másképpen fogjuk. Az uniós pályázatokat fel kel gyorsítani, az idén el kell készíteni a belterületi utak aszfaltozását. Az a legfontosabb, hogy az ezekhez a lépésekhez kapcsolódó döntéseket azonnal meg kell hozni, mert ha nem lépünk, lemaradunk. Döntésképes vezetés kell, a képviselő-testületet is úgy kell irányítani, hogy a tagok a döntéshez megkapják a megfelelő információkat. 

A temetőfejlesztést saját forrásból indítottuk el, ott további infrastrukturális beruházások várhatók. Rendbe tesszük a közösségi tereket a hál’ istennek nagy számban tevékenykedő civil szervezeteknek, próbáik számára, közösségi épületet alakítunk ki. Erre is megvan a javaslatunk. Szeretném bevonni az embereket az egykor társadalmi munkának nevezett közösségi tevékenységbe; ez erősítené a városon belül az összefogást. Állandó feladatunk a munkahelyteremtés. A közmunka nem megoldás, bár vannak, akiknek csak ez a munkalehetőség jöhet szóba. Őket is segítjük természetesen. Viszont nagyon sokan eljárnak dolgozni. Ha lenne a városban munkahely, néhányan visszatérnének. A munkahelyteremtéshez kapcsolódik az ipari terület kialakítása. Egy cég remélhetőleg rövid időn belül megvásárol egy 4,7 hektáros területet, és hoz oda befektetőt, aki alkalmaz néhány embert. Itt azonban nem állunk meg, mert az ipari területünk majdnem 20 hektár. Ha ott a jövő év közepéig megtelepedne egy cég, meggyőződésem, hogy hamarosan jönnek mások is - mondta, majd így folytatta: ugyanakkor a helyi vállalkozásoknak is növekedési lehetőséget kínálhat az ipari terület, amely a lehető legjobb helyen, a 42-es nemzetközi főút mellett, a majdani M4-es gyorsforgalmi út tőszomszédságában létesül. 

Vezérszlogenem: a Sárrét kincse, a szívem csücske. Muszáj valamit kezdeni a fürdőnkkel. Építésztervezővel felvettük a kapcsolatot, a látványtervek elkészültek. Tudnánk lépni, csak forrás nélkül nem megy. Bízom abban, lesz támogatás, hiszen Püspökladánynak egy kormányközeli városvezetése lesz. Elindulok a témában, nem egyszerű az ország pénzügyi helyzete, és akadoznak az uniós források. A gyógyfürdőfejlesztéshez várhatóan hazai forrást kell szerezni – sorolta az előtte álló feladatokat Vadász Ferenc, akit arról is kérdeztük, mi motiválta abban, hogy települése polgármestere legyen. Válaszát nagyon régről kezdte. Még Arnóth Sándor, Püspökladány egykori polgármestere és országgyűlési képviselője felkérésére csatlakozott a Fideszhez. A párt helyi csoportjának 2019. előtt volt egy „viharvert” időszaka. Ekkor Bodó Sándor országgyűlési képviselő ösztönzésére elvállalta a csapat vezetését. Olyan társakat keresett maga mellé, akiknek fontos Püspökladány fejlődése. 

– Most sincs ez másként. A választási eredmény arról a bizalomról szól, amivel élnünk kell, hogy megvalósítsuk a közös választási céljainkat a püspökladányi emberek érdekében. Az indulásban leginkább az motivált, hogy látom, nem jól működik a város, látom a káoszt, ami a helyi politikai családunkat is jellemezte korábban. Ezt eloszlattuk. Most pedig a várost is fejlődési pályára kell állítani úgy, hogy közben erősítsük az összetartást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A kegyetlen bántalmazás ellenére is együtt él a férfival, mert szereti...
A kegyetlen bántalmazás ellenére is együtt él a férfival, mert szereti...
Féltékenység miatt ököllel és szerszámnyéllel is bántalmazta az élettársát Hajdúszoboszlón.
Hirdetés
Hirdetés
Foci Eb: útmutató a magyar továbbjutáshoz
Foci Eb: útmutató a magyar továbbjutáshoz
Leginkább a csehekre és a törökökre kell figyelnünk.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Itt a vége: kivezetik a kötelező akciózást
Az árfigyelő rendszer azért marad.
Biztosítás a rollerekre: pár ezer forint és több százezer forint között mozognak az árak
Július 16-tól a mikromobilitási eszközökre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni.
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene.
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?