Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újpest-veréssel bronzérmes a DVSC! Irány Európa!

| 2023. 05. 27. | 23:42:00
A debreceniek még kiesőhelyen álltak, amikor edzőt váltott a klubvezetés.
Újpest-veréssel bronzérmes a DVSC! Irány Európa!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán búcsúzott a nehezen indult, ám a bajnokság második felére megszépült idénytől a DVSC, mégpedig az Újpest ellen. Ez a párosítás már önmagában is külön pikantériát kölcsönöz egy labdarúgó-mérkőzésnek, de ezúttal rendkívüli tét is társult a derbihez. A képlet egyszerű volt péntek este óta: a Kecskemét győzelmével a DVSC már csak a dobogó harmadik fokát vehette célba, de az is nemzetközi kupaindulást jelent!

Dzsudzsák Balázs – aki a Ferencváros elleni találkozón banális módon, gólöröm közben szenvedett csuklótörést – ezúttal csak a kispadon kapott helyet, de biztosak lehettünk benne, hogy pályára lép ezen a találkozón, amelyre a szokásosnál sokkal többen látogattak ki, és végre – vagy hosszabb idő után újra – igazi meccshangulat vezette fel a bajnoki zárómeccset.

Bár a lilák számára tét nélküli volt a találkozó, nem számíthattunk arra, hogy „lefekszenek” a Lokinak, már csak azért sem, mert népes drukkerhad kísérte el őket Újpestről.

Az első tíz perc nem túl látványos, de annál harcosabb mezőnyjátékkal telt. A 12. percben jöttünk először tűzbe, amikor Loncsar jobbról, éles szögből késztette nagy bravúrra Banai kapust, a csapatkapitányi karszalagot viselő Bódi Ádám pazar passza után, kisvártatva pedig Varga Kevin kínálta meg egy távoli lökettel az újpesti cerberust, aki megint a helyén volt. Válaszul Csoboth lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé! Felpörgött tehát a meccs az első tíz perc „nihilje” után!

A DVSC átvette a játék irányítását, de kemény újpesti védelemmel találta magát szembe. Egy dobogóra pályázó csapatnak azonban a legkeményebb falat is át kell törnie, és ezt meg is tették a piros-fehérek a 27. percben! Jobb oldali szöglet után Bódi labdáját Dreskovics a hosszúról fejelte vissza, Lagator pedig remek ütemben érkezve közelről az újpesti kapuba fejelt (1–0).

A gól után fentebb tolta állásait az Újpest, a DVSC pedig hátrébb, de ez lehetőséget adott a debreceni kontrákra. A 39. percben láttunk is egyet, és kis híján újabb hazai találat született, de Banai eszén egy támadáson belül kétszer sem tudtak túljárni a piros-fehérek. Egy perc múlva újabb nagy debreceni lehetőség maradt kihasználatlanul! Igazán látványos akciókat vezetett a DVSC, és a félidei eredmény a fővárosiakra volt nagyon hízelgő!

A második félidőt is egy nagy Loki-helyzet vezette fel: Bódi rafinált lövése meglepte Banait, aki csak üggyel-bajjal hárított. Tovább robogott a Lokomotív, és a debreceni B-közép megérezte, hogy jön a második gól, mert óriási tűzijátékot rendezett az újpesti kapu mögött. Az 53. percben Ferenczi adott be balról, Babunski fejesét még kivédte Banai, de a kipattanóra érkező Manriquéval szemben már tehetetlennek bizonyult (2–0).

Ekkor már a mintegy 14 ezer debreceni felállva ünnepelt, az ultrák pedig azt skandálták:

Irány Európa!

A 60. percben az újpesti Ambrose lőtt mellé ziccerből – ez figyelmeztette a debrecenieket, hogy az ünneplésnek a pályán még nincs itt az ideje, a meccs még nem dőlt el!

Jött is az újabb helyzet: a nagy kedvvel játszó Bódi Ádám verte meg a két fejjel magasabb védőjét, majd ballal nem sokkal lőtt a bal kapufa mellé. A 70. percben Dreskovics fejelt fölé nagy helyzetből – a debreceniek szinte minden támadásukból gólszerzési lehetőséghez jutottak.

Az Újpest is derekasan küzdött, noha számára nem volt tétje a találkozónak, és a 72. percben nagy Megyeri-bravúrra volt szükség az eredmény tartásához. Ezzel a lilák ellőtték minden puskaporukat.

Az utolsó negyedórára a Lokomotív már korántsem teljes gőzzel zakatolt, de ez nem veszélyeztette az előnyét. A végén még a csuklótörött Dzsudzsák is kapott néhány percet! A DVSC győzelmével megszerezte a harmadik helyet a bajnokság, ami azt jelenti, hogy a Konferencia Ligában próbálhat szerencsét. Kevesen gondolták volna azt akkor, amikor Szrdján Blagojevics átvette a csapatot, hogy kiesőhelyről dobogós lesz! Erre mondják: mestremunka!  

[Beillesztett cikk: Dzsudzsák Balázs jótékony célú akciót hirdetett meg]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.