Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új, víztakarékos gyártástechnológiát fejleszt a CATL Debrecenben

civishir.hu | 2024. 03. 01. | 16:37:55
A részleteket hamarosan bemutatják.
Új, víztakarékos gyártástechnológiát fejleszt a CATL Debrecenben
Jason Chen, a kínai akkumulátorgyár európai ügyvezető igazgatója egy 2023. november 30-i, debreceni sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A CATL aktívan támogatja a nemzetközi közösség által kitűzött fenntarthatósági célokat és mind globálisan, mind helyi szinten egy zöldebb, fenntarthatóbb világ megteremtésén dolgozik. A vállalat vezetése hisz abban, hogy a lokális társadalmi és környezetvédelmi kezdeményezések és fejlesztések elengedhetetlenek gyárai sikeres működtetéséhez. A cég jelenleg egy olyan megoldáson dolgozik, amelyekkel drasztikusan csökkenthető Debrecenben épülő gyárának technológiai vízfogyasztása - olvasható a szerkesztőségünkhöz március 1-én eljuttatott közleményben.

Mint írják: 

a CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként nap mit nap egy zöldebb és fenntarthatóbb jövőért dolgozik. A cég világszerte 13 gyárat és 6 K+F központot üzemeltet, ahol 18 000 mérnök dolgozik a legújabb ipar 4.0 technológiai alkalmazásokon. A CATL tavaly bejelentette, hogy 2025-re összes üzemében el kívánja érni a szén-dioxid-semlegességet, amelyhez jó alapot kínál, hogy a vállalat négy gyára már megkapta a szén-dioxid-semleges minősítést, hármat pedig a Világgazdasági Fórum úgynevezett Lighthouse Factory minősítéssel díjazott.

Azzal, hogy a cég Debrecen Déli Ipari Parkjában megépíti második európai akkumulátorgyárát, a vállalat hamarosan a régió egyik legnagyobb munkaadójává válik. A CATL hosszú távra kötelezte el magát Debrecen mellett, és célja, hogy aktív és pozitív szerepet vállaljon a város életében, fejlődésében. A nemzetközi nagyvállalat zöld gyártási technológiáját és az ipar 4.0 technológiák terén szerzett tapasztalatait debreceni üzemében is be kívánja vezetni. A zárt gyártástechnológia és szigorú monitoringrendszer biztosítja, hogy a debreceni üzem megfeleljen minden környezetvédelmi előírásnak, így a Debrecen a Hajdú-Bihar megyei, szigorú környezetvédelmi előírásoknak is.

A CATL vezetése megértette, hogy a gyár vízfogyasztása a debreceniek egyik fő aggodalma, ezért olyan új, egyedülálló technológiai megoldást fejleszt debreceni gyára számára, amelynek bevezetésével drasztikus mértékben csökkenthető lesz a gyár technológiai vízigénye. Az új technológia részleteit a cégvezetés a közeljövőben mutatja be 

- írják.

A CATL hisz abban, hogy a helyben megvalósuló kezdeményezések és fejlesztések, valamint a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalási programok elősegítik a helyi közösséggel való hosszú távú jó kapcsolat kialakítását - zárul a közlemény.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.