Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új vezető a debreceni Fürdőgyógyászati Centrum élén

unideb.hu | 2024. 04. 03. | 14:55:53
Kiséry Mariann kiemelt célja, hogy a betegek minél hamarabb eljussanak szakrendeléseikre és igénybe vehessék a centrum által kínált komplex kezeléseket.
Új vezető a debreceni Fürdőgyógyászati Centrum élén
Kiséry Mariann és Szabó Zoltán (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április elsejétől Kiséry Mariann reumatológus szakorvos, klinikai főorvos vezeti a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fürdőgyógyászati Centrumát. Az új vezető Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől kedden vette át megbízólevelét.

– Megtisztelő, hogy megbízást kaptam a Fürdőgyógyászati Centrum vezetésére. Igyekszem a rám bízott feladatokat a legjobb tudásom szerint ellátni. A centrum eddig elért stabil szakmai eredményeire alapozva, a jelen kihívásaihoz, elvárásaihoz igazítva szeretném fejleszteni a fürdőgyógyászatot, ezzel tovább erősítve a Klinikai Központ betegellátó tevékenységét és a Debreceni Egyetem jó hírnevét – mondta a hirek.unideb.hu-nak a Fürdőgyógyászati Centrum új vezetője, Kiséry Mariann.

A Fürdőgyógyászati Centrum teljes körű, komplex rehabilitációs kezeléseket nyújt a degeneratív ízületi betegségben szenvedő, a gyulladásos kórképek inaktív stádiumában lévő betegeknek, illetve azoknak a pácienseknek, akik ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtéti ellátásban részesültek. A centrumban reumatológiai szakrendelések működnek, amelyek egyben fürdőgyógyászati tevékenységet is ellátnak. A balneoterápia mellett a fizioterápia széles skálája is a rendelkezésre áll. A gyógytornászok pedig egyéni vagy csoportos gyógytorna foglalkozásokon látják el a betegeket.

Az új vezető kiemelt célja, hogy a betegek minél hamarabb eljussanak szakrendeléseikre és igénybe vehessék a centrum által kínált komplex kezeléseket.

– A gyorsabb betegutak kialakítása és a hatékonyabb betegellátás szempontjából a legfontosabb terveink között szerepel, hogy a korábbinál is szorosabb együttműködést alakítsunk ki a klinikai társszakmákkal, főként az Ortopédiai és Traumatológiai Klinikával, az Idegsebészeti Klinikával, valamint a Reumatológiai Klinikával. Emellett az alapellátásban dolgozó kollégákkal a szakmai kapcsolatok kiterjesztését tervezzük – emelte ki Kiséry Mariann.

Kiséry Mariann 1998-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, 1999-ben egészségügyi szakközgazdász szakképzettséget, 2007-ben reumatológiai szakvizsgát szerzett. Az egyetem után a Kenézy Gyula Kórház Reumatológia Osztályán végezte gyógyító munkáját, majd 2019 óta a Fürdőgyógyászati Centrumban dolgozik, melynek vezetésére most kapott megbízást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Otthon kapott ki a kis Loki
Otthon kapott ki a kis Loki
Újpesti siker született az NB III-ban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés