Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új brand alatt hódít a foci Debrecenben. Tét a Bajnokok Ligája!

Kétnapos soccatornát rendeznek a DEAC-pályán.
Új brand alatt hódít a foci Debrecenben. Tét a Bajnokok Ligája!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Socca – Magyarországon többnyire 5+1-es játékrendszerben rendeznek mérkőzéseket, tornákat, bajnokságokat. Ehhez pedig a 45 méter hosszú, 25 méter széles pálya ajánlott, de megengednek kisebb eltérést. A pálya minimum szélessége nem lehet kisebb, mint 20 méter, maximum hossza nem haladhatja meg a 70 métert.

Ez kispályás foci, a socca csak egy brand

– rántotta le a leplet Móré Bendegúz, a magyar szövetség debreceni alelnöke, aki lelkesen mesélte a pénteki sajtótájékoztatón, hogy Debrecen az első vidéki helyszín, ahol országos nagydöntőt rendeznek. Az ország legjobb 24 csapata látogat a cívisvárosba, június 24-én, szombaton a csoportmérkőzéseket, június 25-én, vasárnap a helyosztókat rendezik, majd az eredményhirdetés után a Socca After Party-n lehet kiereszteni a gőzt a Víztoronyban. A tét rendkívüli, az első két csapat kijut a szlovéniai Bajnokok Ligájára, ahol már 3000 euróért fociznak a csapatok.

A debreceni torna nagykövete Dombi Tibor, a vasárnapi eredményhirdetésen pedig Herczeg András működik közre – mondta
Móré Bendegúz (a képen) a tájékoztatón

 

Parázs csatákra van kilátás, a DEAC sportcampusának műfüves pályáján négy soccapályát festenek fel, és ott zajlanak a küzdelmek. A belépés ingyenes, a focin túl pedig számos kísérőprogram szórakoztatja a Nagyérdeműt, és miután a kánikula is alábbhagy a hét végére, igazán remek kikapcsolódást ígér a hivatalosan Socca-Solar Panel Országos Döntőre keresztelt esemény.

Az egész történet úgy kerek, hogy a sok-sok támogató mellett névadó szponzort is sikerült találni – tette hozzá Móré Bendegúz.

Bognár József, a Solar Panel Solutions értékesítési igazgatója és tulajdonosa hangsúlyozta, állami gondozásban felnőtt emberként egész életében fontos szerepet játszott a sport, így a támogatás magától értetődő volt. 

A napelemek forgalmazásával és telepítésével a fenntartható fejlődéshez járulunk hozzá, míg a focival az egészséges életmódhoz

- fejtette ki az ügyvezető, hozzátéve még annyit, a foci legnagyobb áldása az, hogy erős csapatmunkára is nevel. Ezt hétről hétre testközelből tapasztalja, hiszen céges szinten maguk is űzik a kispályás focit, a debreceni kispályás labdarúgó-bajnokság másodosztályában állnak az előkelő második helyen.

Az önkormányzat nevében Majer Tamás képviselő fejtette ki: Debrecen városa olyan fejlett sportinfrastruktúrával rendelkezik, hogy

szinte bármilyen sporteseményt meg tudunk rendezni, ami egyébként a célja és törekvése is az önkormányzatnak. Az ilyen sportesemények Debrecenben vonzanak sokakat szerte az országból és a határokon túlról, tehát turisztikai szempontból is nagy jelentőséggel bírnak. Ezen túl minden nagy sportesemény üzenet a mozgás, az egészséges életmód fontossága

– így Majer Tamás, aki végül reményét fejezte ki, hogy Debrecen hamarosan nemcsak magyar bajnoki döntőnek, hanem Bajnokok Ligája finálénak is otthont ad.

[Beillesztett cikk: Kimondhatjuk: mázlija volt a DVSC-nek a sorsoláson!]

 

Kapcsolódó hírek
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Egészen vízkeresztig lehet bennünk gyönyörködni, és rajtuk utazni.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés