Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tehetséges diákokat támogat a Debreceni Egyetem

| 2022. 05. 27 | 21:02:00
Egymillió forintot kap tíz tanuló.
Tehetséges diákokat támogat a Debreceni Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem minden eszközzel támogatja a város tehetségeinek továbbtanulását az intézményben – jelentette ki a VI. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencián Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke. A tudományos diákverseny első tíz helyezettjének egymillió forint jutalmat ajánlott fel a DE fenntartója.

Magyarország legnagyobb értéke a humán tőke. Ez rendkívül fontos mind nemzetünknek, mind oktatási rendszerünknek, ez a tőke segíti majd hazánk felemelkedését. A Debreceni Egyetem egyik legfontosabb küldetése, hogy kiművelt embereket bocsásson ki. Minden eszközzel támogatjuk a helyi tehetségek debreceni továbbtanulását, keressük annak lehetőségét, hogy megkönnyítsük a debreceni kiválóságok felvételét az intézményünkbe

– mondta megnyitó beszédében Kossa György.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette, hogy a tehetséggondozó verseny első tíz helyezettjének egymillió forintot ajánl fel a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány. 

Akarjatok Nobel-díjasok, professzorok lenni. Már most példaképek vagytok társaitok számára. A Debreceni Egyetem pedig szívesen vár benneteket

– fogalmazott beszédében a kuratórium elnöke.

A VI. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencián 7 tankerület 26 intézménye 263 tanuló vett részt. A döntőben 24-en mérettették meg magukat.

Németországi és hollandiai tapasztalatok alapján rendeztük meg 2007-ben az első komplex tehetséggondozó programot, mára ez a rendezvény túlnőtt a város határain, országos méretűvé vált.  Reményeink szerint programunkhoz hamarosan csatlakoznak az egyetemi és egyházi intézmények is. Szeretnénk, ha a tehetségek városunkban maradnának, és a Debreceni Egyetemen folytatnák tanulmányaikat – fejtette ki a tudományos diákkonferencia megnyitóján Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

Hozzátette: a tehetséggondozó kutatási eredményei szeptemberben könyv formájában is megjelennek. A kiadvány azonban – a QR-kóddal ellátott beszámolók révén – több lesz, mint egy egyszerű áttekintés.

Nem elég a gazdaságot és a várost fejleszteni. Szükség van a tehetségek kiaknázására, a kiemelkedő képességek támogatására. Debrecen csak így készítheti újabb terveket és valósíthatja meg őket

–tette hozzá köszöntő beszédében Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A tehetséggondozó programban 2000 diák jutott a verseny elő-, és középdöntőjébe, illetve a fináléba.

Kapcsolódó hírek
Nagy boldogság érte a debreceni iskola diákjait
Nagy boldogság érte a debreceni iskola diákjait
A Debreceni Egyetem fitneszterme csokoládét gyűjtött a gyerekeknek.
Óvodai nevelők képzése indulhat Hajdú-Biharban
Óvodai nevelők képzése indulhat Hajdú-Biharban
A Debreceni Egyetem és három szakképzési centrum működik együtt.
Debrecen néha ködbe vész
Debrecen néha ködbe vész
A köd egy felszínközeli felhő, amikor a látástávolság egy kilométer alatt van.
Nem csak művelhetik, oktathatják is szakmájukat
Nem csak művelhetik, oktathatják is szakmájukat
Mesterleveleket adtak át Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés