Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szúrós gombóc, de nem sétálgat a kertben! Mi az?

| 2023. 09. 21 | 13:13:00
XXX
Szúrós gombóc, de nem sétálgat a kertben! Mi az?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tartják, hogy pozitív hatása van az emberi szervezetre nézve, és a gyógygombák közé sorolják: ez bizony nem más, mint a süngomba, amit oroszlánsörény gombaként is ismerhetünk. 

A különleges neveket egyedi megjelenésének köszönheti, de mi nem valószínű, hogy az erdei sétánkon találkoznánk vele, noha a lombhullató fák elhalt részein növekszik, mint sok más gombaféle, ám a magasabb páratartalmú területeket részesíti előnyben.

Ázsiában jól ismerik

A süngomba nálunk alapvetően étrend-kiegészítőként ismert, és az USA medical kínálatában is megtalálhatjuk. Ázsiában azonban hosszú-hosszú ideje ismerik és alkalmazzák is.

A kínai orvoslásban gyógygombaként, de élelmiszerként is igen jól ismert, az ízvilága enyhén citrusos, illetve kókuszos, de úgy tartja a fáma, hogy leginkább a tenger gyümölcseinek ízét idézi.

Milyen hasznos összetevői vannak az oroszlánsörény gombának?

A gyógygombák között nagyon népszerű, mivel igen sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Gazdag például poliszacharidokban és fehérjékben. A vitaminok közül érdemes kiemelni a D-vitamin tartalmát, de emellett B-vitaminok tekintetében is igen jól teljesít.

Az ásványi anyag és nyomelem profilja is igencsak meggyőző, hiszen bőségesen találunk benne kalciumot, káliumot, ahogyan bővelkedik vasban, szelénben és germániumban is. Nem elhanyagolható a réz- és a cinktartalma sem.

Annak ellenére, hogy már ez a felsorolás is nagyon meggyőző, mégsem multivitaminként javasolják az alkalmazását. A kutatások sokkal inkább a poliszacharidok által sejti megvalósulni a benne rejlő potenciált.

Azt írjuk, hogy sejti, nem véletlenül, ugyanis még kevés konkrétum született ebben a kérdésben, s azok is elsősorban állatkísérletekből származnak, így az ígéretes eredményekből egyelőre nem lehetséges a végső konzekvenciát levonni.

Ha ki szeretnénk próbálni…

Sokan vannak, akik szívesen adnak egy esélyt olyan termékeknek, amelyek ugyan még nem bizonyítottak a nyugati tudományos társadalom számára, ám azon a vidéken, ahonnan származnak, régóta hisznek áldásos hatásaiban. Nem véletlen, hogy világszerte sokan fogyasztják a süngombát étrend-kiegészítőként mind a mai napig, így mi is bátran kipróbálhatjuk.

Keressünk egy megbízható webáruházat, és olvassuk el a termékről az elérhető információkat. Mielőtt elfogadnánk a legolcsóbbnak tűnő ajánlatot, ellenőrizzük a készítményben fellelhető hatóanyagok koncentrációját.

A másik izgalmas kérdés az lehet, hogy kivonatként vagy por formájában építsük inkább az étrendünkbe. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a por minden hasznos tápanyagot tartalmaz, ami a gombában található, a kivonat úgyszintén, csak jóval nagyobb koncentrációban biztosítja ugyanezt.

Döntsünk a legjobb belátásunk szerint, s ha bizonytalanok vagyunk, ismerkedjünk meg azok tapasztalataival, akik már hosszabb ideje fogyasztják ezt a fantasztikus gyógygombát.

Kapcsolódó hírek
Mire használható egy mobilház?
Mire használható egy mobilház?
Kiváló nyaraló, hétvégi ház vagy üzleti célú épület is válhat belőlük.
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés