Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai

DEAC | 2024. 09. 14. | 19:29:36
A BVSC jutott a következő körbe.
Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai
Ez most nem sikerült (Fotó: DEAC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kedvezett az időjárás a szeptember 14-i, szombat délutáni MOL Magyar Kupa-meccsnek a Dóczy József utcán, ahol a házigazda DEAC az NB II-es BVSC-Zugló együttesével mérkőzött meg a sorozat 3. fordulójában. A kellemetlenül hideg, esős időjáráson túl az alaposan megázott fű sem volt ideális egy labdarúgó-mérkőzéshez, ettől függetlenül izgalmasnak ígérkezett a két csapat találkozója. A DEAC pontveszteség nélkül vezeti az NB III-as tabellát, és a vasutasok sem szenvedtek még vereséget a másodosztály aktuális szezonjában.

Az első lövést a vendégek kilencese, Pekár eresztette meg, labdája jócskán elment a kapufa mellett, viszont Kocsis fejese majdnem beakadt Ratku kapujába. A 8. percben Al-Sheraji ugrott volna ki, Kovács lerántotta, villant a sárga. Az első védeni valója Ratkunak volt, aki egy lecsúszott beadást ölelt magához. A félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, kevés helyzettel. A félidő közepén Zamostny fejelt 14 méterről, kapusunknak résen kellett lennie, hogy ne kapjanak gólt a debreceniek. Nem sokkal később ugyancsak a BVSC támadója lőtt estében kapura szöglet után, itt már Ratkunak bravúrral kellett védenie a jobb sarok előtt. Valamivel többet támadtak a vendégek, a szünet előtt Zamostny megint fejjel riogatott, alig vétette el a bal alsó sarkot.

A fordulás után Pekár kínálta meg jobbal, 20 méterről Ratku Rolandot, a labda elsuhant a bal sarok mellett. Fokozta a nyomást a BVSC-Zugló, a cívisvárosiak csak elvétve tudtak kijönni a szorításból. Az 58. percben Papp beadására Lakatos és Soltész is érkezett, sajnos egymást zavarták, így odalett a lehetőség. Nem sokkal később jobb oldali szöglet után Vincze fejelt centikkel Megyeri kapuja mellé. Egyre inkább a mezőnyben zajlott a játék, ám Ratkunak ismét vetődve kellett védenie egy távoli lövés után. Majd Pekár hagyta ki az addigi legnagyobb helyzetet, éles szögből, mintegy hat méterről ellőtt a kapu előtt. Érett a hosszabbítás… A 90. percben Vinicius fejelt szinte milliméterekkel mellé, majd Zamostny emelt Ratku kezébe. Jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás első perceiben megszerezte a vezetést a BVSC, a védőkről kijövő labdát Nwachukwu 15 méterről a jobb sarokba tekerte. Rögtön cserélt Urbin Péter, Kun Ákos váltotta Lénártot. A következő momentum az volt, amikor Pekár 23 méteres szabadrúgását csak üggyel-bajjal tudta kiütni Ratku. Szegény Kun szinte rögtön megsérült, nem tudta folytatni a játékot, a pórul járt fiatal futballista most kapott meghívót az U18-as válogatottba. Mellette két újabb embert vetett be a debreceni szakmai stáb. A hosszabbítás második felében minden mindegy alapon támadhatott a DEAC, ám roppant nehéz volt a vendégek kapujához férkőzni. A másik oldalon Nemes fejelhetett kapura a tizenhatoson belülről, kapusunk magabiztosan húzta le a labdát. A 113. percben megint Ratku volt a főszereplő, Pekár szabadrúgását a levegőben úszva ütötte ki a jobb kapufánál. Két minutummal később eldőlni látszott a továbbjutás: az alapvonalról visszaadott labdát Nemes küldte közelről a hálóba.

A DEAC becsülettel helytállt, ám a találkozó végét a vendégek bírták jobban és továbbjutottak a 4. fordulóba.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
DEAC–BVSC-Zugló 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
DEAC: Ratku – Herczku, Vincze, Lakatos – Papp G., Lénárt (Kun 99., helyette Bárány 105.), Soltész (Kelemen 105.), Sándor (Kónya 105.), Al-Sheraji (Mikó 59.) – Tóth D., Tomola (Szabó L. 72).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
A tűzoltók áramtalanították a kocsikat.
Hirdetés
Hirdetés
Menczer: Magyar Péter egy notórius hazudozó
Menczer: Magyar Péter egy notórius hazudozó
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Tisza Párt elnöke mindig kért, könyörgött, pitizett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Munkahelyi balesetek: kiemelten ellenőrzik az építő- és feldolgozóipart
A munkavédelmi hatóság nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre irányuló szemlélet kialakítására.
A kormány szeretné, ha jelentősen növekedne a minimálbér összege
Erről Gulyás Gergely beszélt a kormányinfón.
Két utcát korszerűsítenek Ebesen
Hajdúböszörményi cég a kivitelező.
Árstop: Magyarország uniós jogot sértett
A SPAR támadta meg egy büntetés jogosságát.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?