Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Simán elverte a DVSC-t a Fehérvár a Nagyerdei Stadionban

| 2022. 04. 30. | 23:11:00
A debreceniek még izgulhatnak.
Simán elverte a DVSC-t a Fehérvár a Nagyerdei Stadionban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Nagyerdei Stadionban a B-szektorokba nem foglalhattak helyet nézők, így a B közép a C-szektor szélén buzdította a csapatot a Videoton – vagyis Fehérvár – elleni bajnoki találkozón. Hiába volt zárva öt szektor, így is jutott mindenkinek hely a debreceni arénában, akár több is. A meccs előtt söröző Loki-szurkolók nem sok esélyt adtak a kedvenceiknek a pénzzel kitömött, ám ehhez képest tavasszal szerény teljesítő fehérvári alakulat ellen, mondván, hogy a DVSC védekezése nem üti meg az NB I-es szintet. Sajnos igazuk lett, de nemcsak a védők betliztek ezen a találkozón, hanem mindenki.

A 9. percben máris át rohant a rivális a Pávkovicsékon, és az akció végén Nikolics megszerezte a vezetést a csapatának.

0-1

A gyors debreceni válasz elmaradt. Majd a lassú is… A hazaiak védekezésre kényszerültek, erőtlen és ötlettelen kontráik nem okoztak zavart a vendégek védekezésében. Carrillo mester akkora mozdulatokkal gesztikulált, hogy legalább annyira erőt fejtett ki hozzá, mint a fiúk a pályán, de ez sem segített. A debreceniek csak keresték a labdát, és ha nehezen megtalálták, hamar, két-három passz után már elvesztették. A vendégek közben kihagytak néhány nagy helyzetet, de a nyomasztó fölényüket a 34. percben aztán már gólra váltották, mégpedig a Nenan Kodro révén, aki a kilencvenes évek bosnyák szupersztárja, Meho Kodro fia.

0-2

A szünetig a piros-fehérek kétszer átlépték a félpályát labdával, de egyik akcióban sem volt köszönet. A játék képe alapján örülhettünk, hogy az első 45 perc után csak két góllal vezetett a Fehérvár.

Szünet után előrébb tolta állásait a Lokomotív, vagy csak biztos előnye tudatában a vendégek hagyták egy kicsit labdázni is a debrecenieket. Egy fölé szállt, távoli Dzsudzsák-szabadrúgást tudtunk csak feljegyezni az első tíz percben, majd egy „Dzsudzsák-hazaadásra” tellett még.  A 63. percben hármas cserétől várt fordulatot a Loki mestere: Dzsudzsákot, Sóst és Dorian Babunskit Tischler, Bódi és Bévárdi váltotta. Kifejezetten aktívabb lett a DVSC támadójátéka, a meccs folyamán először a vendégcsapat védelmét is próbára tették a hazaiak.

Ezt a próbát azonban a fehérváriak gond nélkül kiállták, a 79. percben pedig a magyar válogatott Loic Nego egy 40 méteres passz után szép fejessel talált be Hrabina kapujába, megpecsételve a DVSC sorsát ezen a bajnokin.

0-3

A DVSC-szurkolóknak így továbbra is marad izgulni valójuk a csapat NB I-es tagságát illetően. Dzsudzsákék május 3-án, kedden a Mezőkövesd otthonában szerepelnek, majd május 7-én, szombaton a Puskás Akadémiát látják vendégül (14.45). Az utolsó fordulóban a Loki az MTK vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés