Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában

| 2013. 01. 23. | 19:23:23
A világklasszis csapattal szemben mindössze három góllal maradt alul a hajdúsági együttes, ami a cívisvárosiak körülményeit figyelembe vége abszolút biztató
Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecen csapata kedden reggel indult útnak a vízilabda Európa Kupa elődöntőbeli párharc első felvonásának helyszínére Szerbiába, ahol a játékosok szerdán 17 órától farkasszemet nézzenek a világ egyik legjobb sztárcsapatával, a Radnicki Kragujevac együttesével. A késő délutáni órákban, közel tízórás utazás után megérkező hajdúsági különítmény útja a szállodai szobák elfoglalását követően azonnal a kragujevaci, vadonatúj uszodába vezetett, ahol egy egyórás, átmozgató tréning várt a pólósokra, másnap délelőtt pedig taktikai megbeszélés. A társaságnak otthonául szolgáló Hotel Sumarice az erdő szélére épült, így a debreceni legények csendben és tiszta levegőben, nyugodt körülmények között hangolódhatott története újabb nagyon fontos derbijére. A nemzetközi porondon újonc Gyöngyösi-legénység bár az elmúlt napokban meggyengült – Komlósi Péter, Párkányi Ákos és Weszelovszky László után Alex Giorgetti illetve Milos Korolija is búcsúzott – a szakmai stáb és a játékosok elszántak, bíznak a minél jobb eredmény elérésében a második legnagyobb nemzetközi kupasorozatban. A hiányzókat a két sajátnevelésű 16-16 esztendős tehetség, Macsi Patrik és Smitula Gergő pótolta a keretben, a gárda kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya pedig szerdán, kora délután csatlakozott társaihoz.

Mondhatni, hogy a kezdést követően a résztvevő felek turbó üzemmódra kapcsoltak. A ráúszás során Vindisch hozta el a labdát, ám Misicsnek nem sikerült a helyzetet gólra váltania, ellentétben Zlokoviccsal, aki már az első minutumban megszerezte a vezetést a Kragujevacnak. Nagy iramot diktáltak a felek, főként a házigazda szerbek, akik Udovicics, Cupics és Filipovics találatainak révén 4-0-s Radnicki vezetésnél ért véget az első nyolc perc – az Európa-bajnok hálóőr, Braniszlav Mitrovics hiába védett nagyszerűen, a vendéglátók többször is túljártak az eszén.

A második játékrész első támadását ugyancsak a mieink vezethették, ám a forgatókönyv ezúttal változott, előbb Vindisch Ferenc vette be Zdravko Radic kapuját, majd a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás vágta be társa, Boris Letica kiváló passzát. A két hajdúsági találatra hamarosan érkezett a szerb sztárcsapat válasza, Dorde Filipovics és Vojislav Cupics révén ismét négy góllal ment az ellenfél. Az etap végén azonban újból érkezett a cívisvárosiak világklasszisa, aki majdhogynem lemásolta első találatát, így ezt a felvonást 2-3 arányban a vendégek nyerték, ám az eredményjelző továbbra is házigazda előnyt mutatott, 6-3 a Radnicki Kragujevacnak.

A félidő után a gólzápor némileg elcsendesedett – nem úgy, mint a hazai közönség, akik teltházat és nagyszerű hangulatot varázsoltak a kragujevaci uszodába -  a szerbek kétszer voltak eredményesek, míg debreceni részről Vindisch szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját. Az iram szemmel láthatóan alábbhagyott.

Az utolsó nyolc percet ott kezdte a Debrecen, ahol az előzőt abbahagyta, Kállay Márk második percben szerzett góljának köszönhetően három találatra felzárkózott a vendég együttes. Teltek-múltak a percek, és bár mindkét kapu jócskán veszélyben forgott – Mitrovics és Radics is pazarul védett – a mezőnyjátékosoknak hosszú percekig nem sikerült betalálnia. A gólcsendet végül Misics törte meg, ám az utolsó fél percben Gak beállította a 9-6-os Radnicki Kragujevac győzelmet hozó végeredményt.

A Debrecen vízilabdacsapata tehát hazai pályán behozható, mindössze háromgólos hátrányban indulhat haza, és várhatja a visszavágóra az 1,2 millió euróból gazdálkodó szerbeket – és ez csak a játékosok fizetése, a Radnicki elmondása szerint.

Az Európában újonc cívisvárosi együttes eddig elért eredményei mindenféleképpen megsüvegelendőek, a gárda ugyanis mind idáig mesésen menetelt története első nemzetközi kupaidényében - a hazai rendezésű csoportkörből veretlenül, az első helyen jutott tovább az alakulat, majd a negyeddöntőben a több évtizedes dicső múltra visszatekintő Dinamo Moszkvát verte meg oda-vissza és jutott a négy közé. A legjobbak között a sors az indulási szándékukat a nevezési határidő után benyújtó új sztárcsapattal, a Kragujevaccal hozta össze. Az első meccset a szerbek megnyerték, ám a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

A visszavágóra február 6-án kerül sor a hajdúsági fővárosban – az összecsapásra már megvásárolhatóak a belépők a megszokott 500 forintos jegyáron a Debreceni Sportuszoda sportboltjában. A másik ágon igazi olasz házi rangadó keretein belül a Savona és a Florentina küzd a fináléba jutásért.

Európa Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
RADNICKI KRAGUJEVAC – DEBRECEN 9-6 (4-0, 2-3, 2-1, 2-1)
Kragujevac, 1500 néző. Vezette: Francesc Xavier (bolgár), Georgios Staviridis (görög).
KRAGUJEVAC: Zdravko Radic – Dusan Markovic, Slavko Gak 2, Vojislav Cupic 2, Boris Zlokovic 1, Filip Filipovic 1, Vanja Udovicic 2. Csere: Damir Buric, Boris Popovic, Dorde Basic, Aleksandar Ciric, Dorde Filipovic 2. Vezetőedző: Dejan Udovicic.
DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M. 1, Vindisch F. 2, Varga T. 2, Misics 1, Letica, Halek M. Csere: Süveges M. Vezetőedző: Gyöngyösi András.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Gyöngyösi András: Úgy érzem a négy hiányzó kezdőjátékossal még szebb, és még jobb eredményt, sikert érhettünk volna el Debrecennek. De sajnos most ez van, ennek a tudatában kell dolgoznunk és küzdenünk tovább, ám az élet ettől szép, ezzel kell azonosulnunk, és megoldanunk a feladatot!

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
11 és 15 óra között kerüljük a napozást!
Hirdetés
Hirdetés
A két Joker-telitalálat sokat ér
A két Joker-telitalálat sokat ér
Nem hétköznapi számsort sorsoltak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.