Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

R. Elemér és díszes családja

| 2011. 11. 19 | 14:30:27
Hajdú-Bihar, Budapest – R. Elemérnek olyan rokonai vannak, az egyik nem tudja megmondani, hány osztályt végzett. Öregeket fosztogattak, kettőt megöltek. De kutyával és kakaduval is végeztek. Egy megközött nénire ágyat, egy bácsira asztalt tettek.
R. Elemér és díszes családja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban kezdődött R. Elemér és öt társa büntetőügyének tárgyalása. A Jogszolgáltatás bloggere segítségével, aki ott volt az első tárgyalási napon, részletes képet kaptunk a többek között görbeházi érintettségű ügyben. Egyelőre csak a vádiratot ismertették a Fővárosi Bíróságon. Eszerint R. Elemérnek és öt vádlott-társának sok van a rovásán, a legdurvább a minősített emberölés. Az ároktői család a bűncselekményeket Budapesten és kelet-magyarországi településeken (köztük Görbeházán) követte el. R. Elemér az első rendű vádlott, rabszíjon vezetik be két fiát, de a többiek is közvetlen rokonai.

A hat, 24 és 49 év közötti férfi közül a három idősebb járta ki a nyolc általánost, a fiatalabbak csak 5-6 osztályt. Pontosabban: egyikük nem tudta megmondani, hány osztályt végzett. – Hatra emlékszem… korán becsajoztam – indokolja. Egyikük családjában sincs több három gyereknél. Hivatalos munkahelye senkinek sem volt még, nem csoda hát, hogy vagyona sincs egyiküknek sem. A közmunka mellett időnként kőműves melletti feketemunkát vállalnak. A megélhetés alapja a szociális segély és egyéb támogatások. Valamennyi vádlott büntetett előéletű (lopás, rablás, okirat-hamisítás, testi sértés), de erre sem emlékszik mindegyikük.

A vádiratban 12 bűncselekmény szerepel, amiket 2008 ősze és 2009 tavasza között követtek el. Rendszerint módosabb idős embereket figyeltek ki, akikhez betörtek, megfenyegették, bántalmazták, brutálisan megkínozták, majd megkötözték őket, és az értékeikkel távoztak. Az okozott gyötrelmekről csak dióhéjban: egy bácsi fejére nejlonzacskót húztak, mellkasát megtaposták, agykárosodást, sorozatos bordatörést szenvedett, 6-12 óra szenvedés után halt meg (nála 4 kiló fagyasztott húson kívül nem találtak más). Egy idős házaspárt a kutyájuk riasztott (az ebet meg is ölték), az öregeket bottal ütötték, harisnyával fojtogatták. Egy 81 éves nénit megkötöztek, hasra fektettek, majd egy súlyos ágyat tettek rá. Mire rátaláltak, csaknem kiszáradt. Egy másik házaspárt is megkötöztek, ujjaikat csavargatták, s olyan szorosan kötötték be egyikük száját, hogy neki kitört a foga. További mozgásképtelenné tett áldozataikra is előszeretettel tettek ágyat, asztalt, amibe egy idős bácsi négy nap után bele is halt. Fej küszöbbe verése és a kalitkában lévő kakadu kivégzése is tarkítja a listát. Volt 4,4 millió, 1,6 millió forint értékű zsákmány is – zálogjegyek révén ezeknek töredéke került elő. A 4,4 milliós kárból például 19 ezer forint térült meg. Máshonnan csak ezer forintot és egy karikagyűrűt tudtak elvinni.

Az ügyészség a vádlottakat többek között nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, ennek kísérletével és jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettével vádolja. A következő tárgyalás 2012. január 17-én lesz.

Kapcsolódó hírek
Van humorérzékük a kínaiaknak Debrecenben, az kétségtelen
Van humorérzékük a kínaiaknak Debrecenben, az kétségtelen
A CATL esővízgyűjtő hordót adományoz Debrecen lakosságának.
Híd utcai felújítás: nem kapkodják el
Híd utcai felújítás: nem kapkodják el
A forgalmas debreceni csomópont szeptember 15-ig zárva marad.
Irodalmi kritika a DKV-nak az egyetemi docenstől, költőtől
Irodalmi kritika a DKV-nak az egyetemi docenstől, költőtől
A debreceni közösségi közlekedés ötletszerű, kiszámíthatatlan – írja.
A Kutyapárt olyan intézkedéseket foganatosít, hogy beleremeg a föld!
A Kutyapárt olyan intézkedéseket foganatosít, hogy beleremeg a föld!
Azt mondják, durvul a kampány, azért van rá szükség.
DERKE-telitalálat: jó busz, rossz út Debrecenben
DERKE-telitalálat: jó busz, rossz út Debrecenben
Sok helyen lehetne hasonló fotót készíteni a városban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés