Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pajna Zoltán a Fidesz-KDNP hajdú-bihari plakátarca

Cívishír | 2024. 04. 22. | 18:05:07
Minden idők legerősebb listáját állították össze – vélik a pártszövetség helyi vezetői.
Pajna Zoltán a Fidesz-KDNP hajdú-bihari plakátarca
Pajna Zoltán (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Hajdú-Bihar 40 településén állít polgármester-jelöltet a Fidesz-KDNP, hat helyen pedig függetlent támogat a pártszövetség. Jellemzően a nagyobb helységekben vannak Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltek, így a vármegye lakosságának 80, a támogatott függetlenekkel együtt pedig 85 százalékát fedik le polgármesterjelöltjeik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz hajdú-bihari elnöke a Fidesz és a KDNP megyei szervezetének vezetői által tartott, a vármegyei önkormányzati közös listájukat ismertető sajtótájékoztatón, április 22-én. A listára a debreceniek kivételével minden hajdú-bihari településen szavaznak.

– A Fidesz és a KDNP megyei szervezetei meghozták a döntést a megyei listáról, amelyen Pajna Zoltán, a vármegyei önkormányzat jelenlegi vezetője van az első helyen. Őt követi Bulcsu László alelnök, a harmadik Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, a negyedik Czeglédi Gyula hajdúszoboszlói városvezető, míg az ötödik helyen Ménes Andrea, Vámospércs első embere szerepel a listán 

– folytatta Kósa Lajos az első öt hely ismertetésével, hozzáfűzve, hogy Pajna Zoltán munkájával elégedettek, szeretnék, ha ő vezetné továbbra is vármegyét.

Kósa Lajos (Fotó: Cívishír)

Korbeák György, a KDNP vármegyei vezetője kifejtette: a listán lévő 41 személy azért dolgozik, hogy Hajdú-Bihar továbbfejlődjön. A választási molinókon és plakátokon Pajna Zoltán szerepel majd azzal, hogy tovább építik a vármegyét. A hajdú-bihari önkormányzat jelenlegi elnökéről elmondta, hogy 2014. óta vezeti a vármegyét, ez idő alatt a fejlesztésekben kiemelkedő eredményeket értek el, szeretnék, ha ezt vinné tovább. A pártszövetség aktivistái már több ezer aláírást gyűjtöttek, igyekeznek eljutni minden lakásba, így találkozni a választókkal, ismertetni velük az elmúlt öt év eredményeit.

– Hajdú-Biharban 266 ezer 869 választópolgár jogosult voksolásra a június 9-ei választásokon. A jelöléshez a választópolgárok egy százalékának ajánlása kell. A szükséges 2 ezer 669 helyett a több mint ezer aktivistánk néhány óra alatt 5872-őt gyűjtött össze. A leadott ajánlásokat a választási bizottság ellenőrzi, így három nap múlva, lehet hivatalos a Fidesz-KDNP vármegyei listája

– ezt már Pajna Zoltán mondta, aki a pártszövetség mostani listáját a legerősebbnek tartja. A vármegyei önkormányzat elnöke arról is tájékoztatott, hogy országosan is kiemelkedő eredmény, hogy a közgyűlésben sem a döntések előtt, sem a döntések után nem voltak politikai viták. A következő évek feladata a döntően európai uniós TOP Plusz-támogatások koordinálása, az azokból megvalósuló fejlesztések segítése. A vármegyei közgyűlés most is 24 tagú lesz, ebből 16 Fidesz-KDNP-s képviselő van jelenleg.

Korbeák György (Fotó: Cívishír)

A Cívishír kérdésére Korbeák György elmondta, Hajdú-Biharban jelenleg 39 Fidesz-KDNP-s polgármester van, a függetlenek közül pedig tízet támogatott a pártszövetség. Kósa Lajostól azt kérdeztük, a Fidesz-KDNP mostani kampányába mi jön át az Orbán Viktor miniszterelnök által a napokban megtartott kampánynyitó három fő területéből, a migránsokból, a békepártiságból és a genderelméletből.

– Ezek mindenképpen jelen leszenek a kampányunkban, mert két választás lesz. Az egyik az önkormányzati, a másik az európai parlamenti. Ez utóbbi témája, tétje európai szintű. Ebben azt mondjuk, hogy békét akarunk és nem háborút; nem akarunk gender-propagandát. Azt állítjuk, hogy a mi felfogásunk szerint az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén, mert azok nevelése a szülők dolga és feladata. Azt is mondjuk, hogy állítsuk meg a migrációt, mert a migrációval nem ide kell hozni a bajt, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol az embereknek problémáik vannak.

A vármegyei önkormányzat jelöltlistáján szereplő személyekre is rákérdezett a Cívishír. Hiányolta, hogy azon nincs rajta Tasi Sándor, a vármegyei közgyűlés alelnöke. Pajna Zoltán elmondta, Tasi Sándornak más területen lesznek feladatai, ezért nem szerepel a listán. A Sárrét központjának Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje, Vadász Ferenc csak a 23. a közgyűlési tagjelölt listán, Kovács Miklós, Báránd első embere azonban a nyolcadik. Ezek szerint – kérdeztük – ő képviseli majd a Sárrétet?

– A listán 12. Szegi Emma, Kaba polgármestere, és a 17. Kiss Tibor, Sárrétudvari vezetője. De bizonyos tekintetben Czeglédi Gyula is ide sorolható 

– kaptuk a választ. Felvetésünkre, hogy a harmadik helyen lévő Kiss Attila lesz-e a közgyűlés új alelnöke, azt a választ kaptuk, hogy nem. Egyrészt az alelnökök személyéről még nem döntöttek, másrészt pedig Kiss Attilának elég feladatot ad a több mint 30 ezres város vezetése.

?
Ön milyen összetételű megyei közgyűlést szeretne a következő ciklusra Hajdú-Biharban?
Fideszes többségűt
Ellenzéki többségűt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.