Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Otthonában győzte le a DVSC a Kisvárdát

civishir.hu | 2024. 03. 30. | 16:42:31
Egy gyors góllal a hazai csapat szerzett vezetést, majd beindult a Loki-henger.
Otthonában győzte le a DVSC a Kisvárdát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportolásra kiváló, szinte nyári melegben fogadta a DVSC együttesét a Kisvárda a Várkerti Stadionban március 30-án az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztálya 26. fordulójában. A találkozó előtt a házgazda csapat a tabella 11., kieső helyén tanyázott, és ennél följebb győzelemmel sem kerülhetne, hiszen a lemaradása kilenc pont a 10. helyezett ZTE mögött. Míg a debreceni gárda győzelmével a Puskás Akadémiától visszavenné a tabella negyedik helyét, és megerősítené pozícióját a dobogóért folytatott harcban. A DVSC egyébként eddig 16 ponttal gyűjtött többet ellenfelénél. A találkozó érdekessége, hogy a Loki akár hazai pályán is érezhette magát, hiszen mintegy 300 drukkere kísérte el kedvenceit a szabolcsi kisvárosba. A dobokkal, kereplőkkel felszerelt Debrecen-szimpatizánsokkal szemben jó kéttucatnyi hazai drukker biztatta a Kisvárda csapatát.

Vad II. István játékvezető sípjelére a fehérben játszó DVSC indította útjára a labdát. A Kisvárda pirosban játszott. Az első percekben többet birtokolta a labdát a hazai csapat, Camaj balról érkezett beadására nem volt érkező, de a debreceniek labdakezelés-biztonságát jelezte, hogy a centerezett labdát három védő sem tudta lekezelni. Az 5. percben aztán megszerezte a vezetést Mesanovic a hazai csapatnak. Egy jobb oldalon vezetett támadásból a középre ívelt labdát azalapvonal mellől Camaj továbbította vissza a védő nélkül maradt Mesanovic elé, aki 12 méterről, a kapufa érintésével a jobb alsóba lőtt. (1–0) A bekapott gól után „megérkezett” az öltözőből a debreceni csapat; felgyorsította játékát, térfelére szorította és masszív védekezésre kényszerítette ellenfelét. Idővel a helyzetek is jöttek, az oldalról beívelt, vagy Vajda középre cselezéséből centerezett labdák feladták a leckét a piros mezeseknek. Ha labdát szerzett a Várda, a DVSC játékosai már a térfelükön letámadták, hibára kényszerítették a hazaiakat. Így a játék képe hosszú ideig nem változott. A félidő közepére valamelyest csökkent az iram, de továbbra is az történt a pályán – a gólt leszámítva –, amit a DVSC akart.

A 27. perc környékén egy eladott labdából vezetett hazai támadásból szöglethez, majd gyorsan utána még kettőhöz jutott a Várda, ezeknek azonban egyike sem volt veszélyes. Bő félóra elteltével kijött a szorításból a Várda, és egy beívelt labdával gólhelyzetig is eljutott, a Loki védői, kis szerencsével, de tisztáztak. Unalmas percek következtek, elképzelés nélküli, pontatlan passzokkal teli játék folyt a két tizenhatos között. Aztán a 39. percben egy csodálatos egyéni akció végén Vajda bevágta az egyenlítőgólt. A jobb szélen játszó fiatal debreceni középpályás kapott egy hosszú indítást, a kapu felé cselezett, majd a vele szemben felálló négy védő és a kapu közepén álldogáló Kovácsot 8 méterről megeresztett lövésével alaposan meglepte, a labda pedig középmagasan a hosszúba csapódott. (1–1) A félidő hátralévő részében és a kettő perc hosszabbításban is támadott a Loki, több helyzete is volt, gól azonban nem született.

A második félidőt mindkét csapat nagy elánnal kezdte, de ebben a küzdelmes játékban inkább a DVSC-nek állt a zászló. Bárány ki is hagyott egy ordító helyzetet, az elé pattant labdát tök egyedül 2 méterről nem tudta a hálóba továbbítani. Bár a hazaiaknak is voltak támadásaik, azok erőtlenek, lassúak, körülményesek voltak, és elhaltak a tizenhatos előtt; míg a Debrecen lendületes akcióit többször csak szabálytalanságokkal tudták megállítani, ott viszont a befejezés hibázott. Egészen az 54. percig, amikor fordított a Loki. Az alacsony termetű, villámgyors szélső, Domingues a jobbról belőtt labdát 6 méterről fejelte a kapu közepébe. (1–2) A hazai csapatban a zavarodottság jelei látszottak, miközben a szurkolótábora felé támadó Debrecen sorra vezette támadásait. A játékban nagyon benne volt az újabb vendég gól. A 60. percben hármat cserélt a Várda vezetőedzője. Ez néhány percre lendületet, tüzet hozott a szabolcsi csapat játékába, ami arra volt elég, hogy kiegyenlítetté vált a mezőnyjáték. A kapu előtt azonban továbbra is a Loki volt a veszélyesebb. Jobbról egy beadásból Domingues fejelt 8 méterről centikkel a bal kapufa mellé. A félidő közepére ellaposodott a játék, a Kisvárda temérdek labdapasszolási hibát vétett, egyetlen támadást sem tudott felépíteni, a DVSC biztonsági játékot mutatott, magabiztosabban járatta a labdát. A félidő végére magára talált a Várda, meg tudta tartani a labdát, el tudott jutni ellenfele büntetőterületére, helyzete azonban nem volt. Míg a másik oldalon, ütemet váltva a Loki is, két hatalmas védése is volt Kovácsnak. A Várda természetesen nem adta fel, egy szöglet után Matic fejelt közelről külső kapufát. A 90. percben el is dőlt a meccs. Bent a Debrecen harmadik gólja. A debreceniek labdát csentek a félpálya közelében, a balról érkezett beadást a kaputól 13 méterre védő nélkül ácsorgó Manrique a jobb felsőbe lőtte nagy erővel. (1–3)  

Az ötperces hosszabbításban egy Kisvárda javára megítélendő büntető VAR-vizsgálata miatt percekig állt a játék. A spori, miután a képernyő elől visszatért a játéktérre, kirúgást ítélt. A hátralévő percekben a piros mezesek támadtak, gólhelyzetük azonban nem volt.

Srdjan Blagojevic (DVSC): Elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, gratulálok a játékosoknak, megérdemelt győzelem ez, arányban volt egymással a játék és a végeredmény. A mérkőzés elején nem volt könnyű, a Kisvárda változtatott a játékán, ehhez alkalmazkodni kellett, ezért is kaptunk korán gólt, ezzel elment az első 15 perc. Idegesek is voltunk, nagyok voltak az elvárások, de jól reagáltunk a korán kapott gólra, utána kontrolláltuk a játékot. Vajda gyönyörű gólt lőtt, 1-1-es állással mentünk pihenőre a félidőben. A második játékrészben könnyebb volt játszani, lekerült a nyomása vállunkról, taktikánkon is változtattunk. Hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, örülök a jó játékunknak, és annak is, hogy ez a teljesítmény győzelemmel is párosult. A Kisvárda nem rossz csapat, sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek, megérdemlik azt, hogy az első osztályban játszanak.

Feczkó Tamás (Kisvárda): Jól kezdtük a mérkőzést, a vezető gólunk után több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de a válogatott játékosunk nem merte vállalni az egy egy elleni csatát, és ezen elment a gólhelyzet. A félidő többi részében hiába birtokolta többet a labdát a Debrecen, helyzetük nem nagyon volt. Nyíltabb játékot kellett volna bevállalni a második félidőben, kockáztatva azt, hogy a Debrecen lekontráz bennünket. Szintén bosszantó, hogy nem tudtunk 25-26 méterről kapura lőni. A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor a félidő végén a kapufáról kifelé pattant a játékosunk labdája.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-3 (1-1)
Kisvárda, v.: Vad II.
gólszerzők: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.)
sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (52.)
Kisvárda: Kovács M. - Széles (Wellington Nem, 73.), Jovicic, Ötvös - Navratil, Cipetic, Nikolov, Lucas (Melnyik, 58.), Camaj (Spasic, 58.) - Makowski (Matic, 58.), Mesanovic (Ilievszki, 68.)
Debrecen: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) - Vajda (Szécsi, 78.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 78.) - Bárány

Az állás:
1FERENCVÁROSI TC241644622352
2PAKSI FC251555442950
3FEHÉRVÁR FC261349433643
4DVSC261169403239
5PUSKÁS AKADÉMIA FC269107382937
6MTK BUDAPEST2610610354936
7DVTK2510510404235
8KECSKEMÉTI TE2610412374034
9ZTE FC269512415132
10ÚJPEST FC259412334931
11KISVÁRDA MASTER GOOD266218274420
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC255515244020
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Vályogház teteje lángolt Gáborjánban
Berettyóújfaluból érkezett segítség.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Turizmus: Debrecen és térségének népszerűsége töretlen
Január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés